Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Yılmaz: "Matrah düzenlemesiyle birlikte bayilere araba almaya giden vatandaşlar araç alamadı"

Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Yılmaz: "Matrah düzenlemesiyle birlikte bayilere araba almaya giden vatandaşlar araç alamadı"

Ekonomi 29.11.2022 15:19:15 0
Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Yılmaz:
Tarih: 29.11.2022 15:19 Güncelleme: 29.11.2022 15:19
Matrah düzenlemesiyle birlikte sıfır otomobillerde yaşanan indirimlerin ardından sıfır araç almak isteyen vatandaşlar bayilerde araba bulamazken, Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ercan Yılmaz, "Matrah düzenlemesinden halk yararlanamadı. Bayilere araba için gittiler, araba bulamadılar" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan matrah indirimi açıklamasının ardından vatandaşlar sıfır araçlara yöneldi. Bilindiği üzere motor hacmi 1600 santimetreküpe kadar olan otomobiller ve bazı hibrit otomobiller için ÖTV matrah limitleri artırılmıştı. Buna göre, en düşük ÖTV oranı için gerekli olan limit, 120 bin liradan 184 bin liraya çıkarıldı. Yüzde 80 vergi uygulanan içten yanmalı motorlu araçlarda en yüksek sınır, 200 bin lira yerine 280 bin lira olarak belirlendi. Düzenlemeyle birlikte vatandaşlar sıfır otomobillere yönelirken, bayilere giden vatandaşlar araba olmadığı için araç alamadı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ercan Yılmaz, matrah düzenlemesinden halkın yararlanamadığını, vatandaşların bayilerde araç bulamadığını söyledi. Yılmaz, "ÖTV indirimi bekleniyordu, matrah üzerinden olacağını daha önceden söylemiştik. Fakat bundan halk yararlanamadı. Bayilere araba için gittiler, araba alınamadı. Bunlarla ilgili bir çok spekülatif haber çıktı. Malumunuz depolarda, garajlarda araba depolandığı belirtildi. Hükümet tarafından halkın araç alması noktasında bir hassasiyet gösterildi, böyle bir kanun çıkarmışsa bundan da halkın yararlanmasını isteriz" diye konuştu.

"Sahada denetim yapılmasını istiyoruz"
Denetim mekanizmasının iyi çalışması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Hükümet bunu zenginler zengin olsun diye yapmadı veya birilerinin arabaları stoklayıp daha sonra karaborsa anlamında satması adına yapılan bir olay değil. Bunun amacı insanların, fiyatları artan araçların belli dilimdeki matrah ÖTV indirimi yapılarak halkın sıfır araç alabilme imkanını artırmak. İnşallah, denetçiler bu işleri sıkı tutar. Otomotiv sektörü olarak bunun bize zararı olduğu halde bu yapılan indirimlerin de heba olmaması için denetimlerin kesinlikle çok iyi yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ