Elazığ eskrim tarihinde bir ilk

Elazığ eskrim tarihinde bir ilk

Van Spor 28.05.2025 13:01:42 0
Elazığ eskrim tarihinde bir ilk
Tarih: 28.05.2025 13:01
Elazığ’da sporcu Zeynep Erva Alsu, Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 3’üncüsü oldu.
Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren başarılı eskrim sporcusu Zeynep Erva Alsu, Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda üstün bir performans sergileyerek Türkiye 3’üncüsü oldu. Bu büyük başarı, Elazığ’da eskrim branşı adına tarihte ilk kez elde edilen Türkiye derecesi olma özelliği taşıyor. Zeynep Erva Alsu’nun bu derecesi hem il spor tarihine geçerken hem de genç sporculara ilham kaynağı oldu.
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Zeynep Erva Alsu’nun elde ettiği bu derece, Elazığ için bir milattır. Eskrim gibi gelişmekte olan bir branşta böylesine büyük bir başarıya imza atmak, ilimiz spor altyapısının da güçlendiğini göstermektedir. Sporcumuzu, ailesini ve antrenörlerimizi gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz" denildi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: elazığ eskrim tarihinde bir ilk
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem