Elazığ Belediyesi Nailbey Mahallesi kentsel dönüşüm ofisi hizmete girdi

Elazığ Belediyesi Nailbey Mahallesi kentsel dönüşüm ofisi hizmete girdi

Genel 26.08.2024 14:29:59 0
Elazığ Belediyesi Nailbey Mahallesi kentsel dönüşüm ofisi hizmete girdi
Tarih: 26.08.2024 14:29 Güncelleme: 26.08.2024 14:29
Elazığ Belediyesi, depreme dayanıklı modern bir şehir hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha atarak Nailbey Mahallesi’nde kentsel dönüşüm ofisini hizmete açtı.
Daha önce Abdullahpaşa ve Karşıyaka mahallelerinde depreme dayanıklı, modern ve sağlam yapı stoklarını oluşturup vatandaşların hizmetine sunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, katılımcı belediyecilik anlayışı çerçevesinde şeffaflık ve açıklık ilkesi ile kalıcı yatırımları şehre kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ’ı, depreme dayanıklı konutlarla güvenle geleceğe taşımak ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak amacıyla Nailbey Mahallesi’nde kentsel dönüşüm hamlesinin ilk adımı atıldı. Nailbey Mahallesi General Hakkı Talay Caddesi No: 48 adresinde hizmet vermeye başlayan Nailbey Mahallesi kentsel dönüşüm ofisi, vatandaşların taleplerini toplamak üzere kapılarını açtı. Bu ofis, mahalle sakinlerinin taleplerini alarak, projeye yön verecek. Hafta içi her gün 08.30-16.30 saatleri arasında uzman personel, kentsel dönüşüme ilişkin talepleri yerinde cevaplayacak, mahallelileri kentsel dönüşüm süreci ve bu süreçteki hakları hakkında bilgilendirecek, imar haklarına ilişkin teknik bilgi vererek, vatandaşların kentsel dönüşüme ilişkin beklenti ve taleplerini toplayacak.
Gerçekleşecek talepler doğrultusunda, Bosna Hersek Bulvarı’ndan, batıda Şehit İdris Doğan Caddesi’ne kadar uzanan, General Hakkı Talay Caddesi ile Bağlar Sokak arasındaki toplam 8 ada, 930 mesken ile 174 ofis ve iş yerini kapsayacak kapsamlı bir kentsel dönüşüm süreci başlatılacak. Bu süreçte, belirli adalardaki boş arsa olarak kalan parseller ve mevcut deprem yönetmelikleri bakımından riskli durumdaki yapılar yenilenerek, daha modern ve güvenli yaşam alanları oluşturulacak. Öte yandan alınacak taleplerin olumlu olmasının ardından başlatılacak Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Gazi Caddesi de yayalaştırılacak.
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak, şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek için çalışıyoruz. Nailbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesini, Elazığ’ın geleceği için atılacak önemli bir adım olarak görüyoruz. Bu proje ile hemşehrilerimize daha güvenli, modern ve yepyeni bir yaşam alanı sunmayı hedefliyoruz. Kıymetli hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam ederek, süreci hep birlikte yürütüp, aziz şehrimiz için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ