Elazığ Barosu’ndan ‘Narin’ açıklaması: "Çocuklar toplumun geleceğidir”

Elazığ Barosu’ndan ‘Narin’ açıklaması: "Çocuklar toplumun geleceğidir”

Asayiş 11.09.2024 12:54:21 0
Elazığ Barosu’ndan ‘Narin’ açıklaması:
Tarih: 11.09.2024 12:54 Güncelleme: 11.09.2024 12:54
Narin Güran’ın ölümü sonrasında adliye önünde toplanan Elazığ Barosu ve Elazığ Barosu Çocuk Hakları Komisyonu açıklamalarda bulundu.
Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor. Tüm ülkeyi derinden üzen olayın ardından Elazığ Barosu ve Elazığ Barosu Çocuk Hakları Komisyonu adliye önünde bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.
Elazığ Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Seda Demirtaş Genç, “Kamuoyunun yakından takip ettiği üzere 8 yaşındaki Narin Güran’ın Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolmasından 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılmıştır. Ne yazık ki bir kez daha ülkemizde bir çocuğun hayatına kast eden bir olayla karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Elazığ Barosu ve Elazığ Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak, yaşanan bu acı olayın derin üzüntüsünü ve öfkesini paylaşırken, çocuklarımızın hayat hakkını savunmak için verdiğimiz mücadelede kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak isteriz. Çocuk cinayetleri, toplumsal vicdanı derinden yaralayan, geleceğimizi hedef alan ve en temel insan haklarından biri olan yaşam hakkını ihlal eden en ağır suçlardandır. Hiçbir gerekçe, hiçbir mazeret bir çocuğun hayatının elinden alınmasını haklı kılamaz. Bu tür vahşetlere karşı toplumun her kesiminin daha güçlü bir tepki vermesi ve mücadele etmesi gerektiği açıktır” dedi.
Demirtaş Genç, “Bu noktada, sorumluluğumuz yalnızca failin cezalandırılması değil, aynı zamanda benzer acıların tekrar yaşanmaması için toplumsal bilinçlendirme çalışmalarını artırmak ve hukuki süreçlerin daha etkin ve caydırıcı olmasını sağlamaktır. Türk Ceza Kanunu’nda çocuklara karşı işlenen suçlar için öngörülen cezaların arttırılması ve adaletin en hızlı ve etkin şekilde tecelli etmesi için yargı makamlarına ve tüm yetkili mercilere çağrıda bulunuyoruz. Aynı zamanda, devletin ve toplumun her bireyinin çocukları koruma yükümlülüğüne dikkat çekmek istiyoruz. Çocuklarımızın güvenli bir ortamda, korkusuzca büyüyebilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alınması hayati önem taşımaktadır. Eğitim kurumlarından ailelere, hukuki düzenlemelerden sosyal politikalara kadar her alanda çocuk haklarına saygının, korunmanın ve kollanmanın öncelikli bir politika haline getirilmesi elzemdir. Unutulmamalıdır ki, çocuklar toplumun geleceğidir. Bir çocuğun kaybı, toplumun ortak vicdanında kapanması zor yaralar açmaktadır. Her birey, her kurum bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmeli ve çocuklarımızın güvenli, mutlu ve sağlıklı bir dünyada büyümeleri için el birliğiyle çalışmalıdır. Elazığ Barosu ve Elazığ Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak, çocuklarımıza yönelik her türlü şiddet ve istismarın karşısında, çocuk haklarının korunması için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ