Vergi borcu yapılandırılmasında son gün

Van’da, vergi borcu yapılandırılmasına imkan tanıyan düzenlemenin son günü olması nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.

Ekonomi 25.11.2016 13:35:05 0
Vergi borcu yapılandırılmasında son gün
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.11.2016 13:35

Van’da, vergi borcu yapılandırılmasına imkan tanıyan düzenlemenin son günü olması nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.

Geçmişe yönelik vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin 6736 Sayılı Kanundan yararlanmanın son günü olması, vergi daireleri önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Vatandaşlar fırsattan yararlanıp borçlarını yapılandırmak için vergi dairelerine ve belediyelerin ödeme merkezlerine gelmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Van Defterdarı Mehmet Durusoy, 1 Ekim’den 25 Kasım’a kadar uzatılan vergi affı ve borç yapılandırmanın son günü olması nedeniyle bir yoğunluğun yaşadığını belirtti. Kamuoyunda ‘vergi affı’ olarak bilinen 6736 sayılı yasada müracaat süresinin bugün sona ereceğini dile getiren Durusoy, “Vatandaşlarımız, yasadan faydalanmak için son günü beklese de önemli ölçüde müracaat etmiştir. Burada vatandaşların en çok tereddüt ettiği konu, 2011 depreminden sonra Van’da mücbir sebep ilan edildi. Maliye Bakanlığı tarafından mücbir sebep hali halen devam etmektedir. Yasadan faydalananlar açısından mücbir sebep sona ermektedir, fakat faydalanmak istemeyenler, müracaat etmeyenler açısından mücbir sebep devam etmektedir. Bu durum müracaatları biraz düşürmüştür. Onun dışından mükelleflerimiz yasadan faydalanmak için isteklidirler. Şu anda son gün olması nedeniyle bir yoğunluk söz konusudur. Yasadan faydalanmak için müracaat edenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Vergi dairesinin cumartesi ve pazar günü de hizmet vereceğini dile getiren Durusoy, “Defterdarlık olarak mükelleflerimize en iyi hizmeti sunmak için gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz. Yasa mükelleflerimiz için 24 taksitle borçlarını ödeme imkanı getirmektedir. Bu 24 taksitte iki ayda bir ödenecektir. Bunun yanında Bakanlığımız sadece Van ilimize has bu 24 aylık taksitler ödendiği sırada herhangi bir faiz uygulanmayacaktır. Bu da Bakanlığımızın ilimize tanıdığı bir ayrıcalıktır. Mükelleflerimiz bu yapılandırmanın ilk taksitini kasım ayı sonunda, ikinci taksitini ise 2 ay sonra ödeyecektir. Tüm mükelleflerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Vergi affını son güne bırakan vatandaşlardan kimisi yasadan haberinin olmadığını belirtirken, kimileri ise paralarının olmamasından kaynaklandığını söyledi. Vergi affının 24 ay taksitli olmasının kendileri için iyi olduğunu dile getiren vatandaşlar, geçmiş yıllardaki faizlerin ise silinmesini talep ettiler.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ