Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 25'inci yılını kutluyor

- Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan: - '2021 yılında tamamlamayı hedeflediğimiz İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projemizle başarı grafiğimizi yükseltmeyi amaçlıyoruz' - 'Türkiye’nin ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı şirk

Ekonomi 15.01.2021 12:28:03 0
Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 25
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.01.2021 12:28

İSTANBUL (AA) - "Geleneğin Gücü, Geleceğin İnşası" anlayışıyla kuruluşundan bu yana finanse ettiği projelerle hem yüksek portföy getirisi sağlayan hem de yatırımcılarına kazandıran Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Vakıf GYO), 25. yılını kutluyor.

Vakıf GYO'dan yapılan açıklamaya göre, yüzlerce yıllık Anadolu kültürü mirasını yaşatmak ve Türkiye'ye her alanda katma değer sağlamak için kurulan VakıfBank iştiraki Türkiye’nin ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Vakıf GYO, 25'inci yılında.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan, 1996 yılında halka açılarak Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Vakıf GYO’nun 2020 yılında aktif büyüklüğünü 2,4 milyar TL’nin üzerine çıkardığına dikkat çekerek, "2021 yılında tamamlamayı hedeflediğimiz İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projemizle başarı grafiğimizi yükseltmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

İncehasan, Vakıf GYO’nun 25 yılını değerlendirerek 2021-2025 yıllarını kapsayan stratejik hedefleri doğrultusunda şirketin gelecek vizyonu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi (İUFM) ve satışa sunulması planlanan diğer projelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

VakıfBank vizyonuyla her geçen gün büyümeye devam ettiklerini vurgulayan İncehasan, şunları kaydetti:

"VakıfBank ve tüm iştirakleri Türkiye’nin büyümesi, güçlenmesi, bugünlere gelmesine sancaktarlık yapmıştır. Bugün, VakıfBank ve TOKİ iştirak şirketi olarak kurulan ve bankamızın Genel Müdürü Sayın Abdi Serdar Üstünsalih’in ortaya koydukları vizyon ve değerli destekleri ile her geçen gün büyümeye devam eden Vakıf GYO’nun 25. Yılını kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’nin ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olmaktan dolayı gurur duyuyoruz."


- "İUFM 2021 sonunda tamamlanıyor"


25 yıldır inşaat sektörüne sundukları finansman desteği ve nitelikli projelerle sektörün önemli aktörleri arasında yer aldıklarına dikkati çeken İncehasan, "Türkiye’nin en büyük bankası olma yolunda sıçrama yapan VakıfBank ve inşaat sektörünün amiral gemisi olan TOKİ gibi sermayedarların iştiraki bir şirket olmanın sorumluluğunu taşıyor, ülkemize değer katan, sektöre yön veren, ufuk açacak projelere imza atıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin önemli projeleri arasında yer alan İUFM’nin aynı zamanda Orta Doğu bölgesi ve dünyaya da değer katacağına dikkat çeken İncehasan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz edecek İUFM içerisinde yer alan ve toplam 261bin 537 metrekare inşaat alanına sahip projemizin yapım sürecini büyük gayretle ve özenle yürütmekteyiz. 2020 yılı sonunda yüzde 60 oranında ilerleme seviyesine ulaştık. Fark yaratan dış cephesi ve tasarımıyla geleneksel mimarimizi yansıtan sembol bir yapı haline gelecek İUFM projemizde, 52 ve 36 katlı iki kulemiz bulunuyor. 2021 yılı sonunda tamamlamayı planlandığımız İUFM projemizde, 52 katlı uzun kule VakıfBank Genel Müdürlük Hizmet Binası olarak kullanılacak. 36 katlı kulemizi ise yerli ve yabancı finans kuruluşlarının kiralama amaçlı kullanımına sunacağız."


- "Yeni projeler yolda"


2020 yılında aile dostu konseptli "Bizimtepe Aydos" projesi konut satışlarını tamamlandığını belirten İncehasan, 2021 yılı içinde ticari ünitelerin satışını da tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

İncehasan, Ankara’nın seçkin yaşam merkezi Çukurambar’da yer alan Cubes Ankara Projelerinin 2023 yılında tamamlanacağını anımsatarak, "Projemizin inşaat çalışmaları ve satışlarını 2021 yılında başlatmayı planlıyoruz. Ayrıca ‘Nidapark Küçükyalı’ projesinde satışa hazır durumdaki ofis katlarımıza ilgi gösteren yerli ve yabancı yatırımcı taleplerini değerlendiriyoruz. Projenin B10 ve B11 bloklarında 19 ila 27. katları arasında yer alan ofis katlarımızın satışını 2021 yılı içerisinde tamamlayacağız." yorumunu yaptı.

Bu yıl ayrıca, 'İzmir Konak' projelerinin de inşaatının devam edeceğini bildiren İncehasan, "İstanbul’un eşsiz deniz ve adalar manzarasına sahip ‘Maltepe Konut’ projemizin de yapım sürecine başlayacağız. Türkiye’nin ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olarak geleceğin inşasında farklı bir sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Vakıf GYO olarak sürdürülebilir karlılık ve verimlilik prensibi ile tüm paydaşlarımız için kalıcı değer üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ