Türkiye Teknoloji Buluşmaları

- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: - 'Geçen yılın ilk yarısında e-ticaretin genel ticaret içindeki oranı yüzde 8 idi. Şimdilerdeyse bu oran yüzde 14'e ulaştı. Esasen küresel trend de bu yönde. Dünyaya baktığımızda, hızla büyü

Ekonomi 4.09.2020 18:08:15 0
Türkiye Teknoloji Buluşmaları
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.09.2020 18:08

İSTANBUL (AA) – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, geçen yılın ilk yarısında e-ticaretin genel ticaret içindeki oranının yüzde 8 olduğunu belirterek, "Şimdilerdeyse bu oran yüzde 14'e ulaştı. Esasen küresel trend de bu yönde. Dünyaya baktığımızda, hızla büyüyen şirketlerin tamamının, e-ticaret yolunu seçtiğini görüyoruz." dedi.

KOBİ’lerin dijitalleşmelerini sağlamak amacıyla, Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) himayesinde, Vodafone Türkiye ve Akbank ana sponsorluğunda, Türkiye Teknoloji Buluşmaları pandemi nedeniyle ilk kez online olarak gerçekleşti.

Etkinlikte konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Türkiye Teknoloji Buluşmalarının, bugüne kadar 26 ilde düzenlendiğini, 97 bin kişiye ulaştığını belirterek, sektörün önde gelen temsilcileriyle birlikte, Anadolu’nun dört bir yanında, KOBİ’lere dijital dönüşüm, bilgi teknolojileri, e-ticaret ve e-ihracat konularında bilgi ve tecrübe aktarıldığını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, TOBB ve Vodafone olarak “Türkiye Teknoloji Buluşmaları” ve “Dijital Dönüşüm Hareketi” ile KOBİ’leri, dijital dünyaya birlikte hazırladıklarını dile getirerek, "Vodafone yeni bir adım daha atarak, üyelerimize E-Ticaret Hizmet Paketi sunmaya başlıyor. KOBİ’lerin e-ticaret için ihtiyacı olan tüm hizmetleri içeren bu paketin içinde, ücretsiz danışmanlık ve eğitim hizmetleri de yer alıyor. Ayrıca tüm üyelerimiz, bu pakete yüzde 45 indirimle ulaşabiliyor." diye konuştu.

Vodafone Business ile KOBİ’lerin, dijitalleşmeyi daha etkin kullanarak, yeni dünyanın fırsatlarını yakalayacaklarını ve işlerini büyüteceklerine işaret eden Hisarcıklıoğlu, dijitalleşme ve e-ticaretin, şu an tüm dünyada en çok öne çıkan konular olduğunu ve pandemiyle birlikte daha da önemli hale geldiğine dikkati çekti.

- "e-ticaret hacmi, yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64 arttı"

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin toplam e-ticaret hacminin geçen yıl 136 milyar lira olduğunu anımsatarak, "Bu sene, e-ticaret hacmi, yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64 arttı. 56 milyar liradan 92 milyar ulaştı. Geçen yılın ilk yarısında e-ticaretin genel ticaret içindeki oranı yüzde 8 idi. Şimdilerdeyse bu oran yüzde 14'e ulaştı. Esasen küresel trend de bu yönde. Dünyaya baktığımızda, hızla büyüyen şirketlerin tamamının, e-ticaret yolunu seçtiğini görüyoruz. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanmanın sonucu bu." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, internet bağlantısı yaygınlığı, kalitesi ve akıllı telefon kullanım oranlarında Batı ülkelerine benzediğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Nüfusun yüzde 90’ı mobil bağlantıya sahip. 50 milyon kişi düzenli olarak her gün internete bağlanıyor. İşte biz TOBB olarak, bu potansiyeli harekete geçirmek istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrasında da bu alana yönelimin, hız kesmeden devam edeceğini ifade ederek, internetten alışveriş yapmaya başlayan tüketici için e-ticaretin bir alışkanlık haline geleceğini ve bu nedenle işletmelerin, ürün ve hizmetlerini dijital ortama taşımak zorunda olduğunu söyledi.

TOBB olarak, özel sektörün dijitalleşmesini ve yeni nesil girişimciliğin gelişmesini hedeflediklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun için çalışıyoruz, firmalarımızı ve girişimcilerimizi, dijital dünyaya hazırlıyoruz. Bu konuda dünyanın en büyük küresel teknoloji firmalarından Vodafone ile birlikte çok güzel iş birlikleri ve projeler hayata geçirdik, yenileri için de çalışıyoruz. Dijital okuryazarlığı ve KOBİ’lerimizin dijital altyapılarını geliştirmek için projeler üretiyoruz. Sadece firmadan tüketiciye değil, firmadan firmaya yapılan e-ticareti de geliştirmek istiyoruz. Ayrıca tüm sektörü temsil eden e-ticaret sektör meclisimizle birlikte, onlara rehberlik ediyoruz. Sektöre yönelik çalışmaların tümünde, sektör meclisimiz aktif olarak yer almaya devam edecek."


- "KOBİ’lerin ‘dijital yol arkadaşı’ olmaya devam edeceğiz"

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan ise bütün dünyanın zorlu bir dönemden geçtiğini, yaşama ve çalışma biçimlerinin tamamen değiştiğini belirterek, "Deyim yerindeyse, bir 'uyum mücadelesi' veriyoruz. KOBİ’ler de bu mücadelenin içinde." dedi.

Deegan, "Teknoloji iletişimi şirketi" olarak, her zaman olduğu gibi bugün de KOBİ’lerin yanında olduklarını dile getirerek, "Dijital çözümlerimizle KOBİ’leri geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. Bu dönemde, KOBİ’lerimiz için ne yapabiliriz diye düşündük ve TOBB işbirliğiyle güçlü bir e-ticaret paketi geliştirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Pandemi döneminde özellikle e-ticaretin işletmelerin "cankurtaranı" olduğunu kaydeden Deegan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu paket ile TOBB üyelerine anahtar teslim e-ticaret sitesi sahibi olma imkanı sunuyoruz. Sadece bununla yetinmedik, eğitime de odaklandık. KOBİ’ler için uçtan uca e-ticaret eğitimleri tasarladık. Bugün itibarıyla Vodafone Business KOBİ Akademi eğitim portalimizi erişime açıyoruz. KOBİ Akademi, yaşayan bir platform olacak. Bu platformu yeni içeriklerle sürekli canlı tutacağız. Hem paketimiz hem de eğitimler ile KOBİ’ler için e-ticareti her anlamda kolaylaştırıyoruz. KOBİ’lerin dijital pazaryerlerinde var olmasını önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemde de KOBİ’lerin ‘dijital yol arkadaşı’ olmaya devam edeceğiz."


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ