Türk Telekom'da gençler 'İşin Geleceği' için yarıştı

- Nomads takımı 'kişiselleştirilmiş çalışan adaptasyon süreci' çözümüyle birinci, Shell Wizards takımı 'en yakın çalışma alanı' projesiyle ikinci, Let's Go! ise 'uzaktan çalışmada beyin fırtınası' ile üçüncü oldu

Ekonomi 25.05.2021 10:29:53 0
Türk Telekom
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.05.2021 10:29

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom'un düzenlediği ve genç yeteneklerin geleceğin iş dünyasına dair yenilikçi fikirleriyle yarıştıkları "İşin Geleceği Hackathonu" tamamlandı.

Türk Telekom'un açıklamasına göre, Gelişim Üssü çatısı altında, gençlerin kariyer gelişimini destekleyecek ve yenilikçi fikirleri teşvik edecek projeler hayata geçiren şirket, salgın sürecinin iş hayatına getirdiği değişime yönelik çözümler geliştirilmesinin amaçlandığı İşin Geleceği Hackathonu'nu gerçekleştirdi.

Yarışmaya, 439 takım halinde 698 genç başvurdu. Türk Telekom proje ekibi tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından projeye katılmaya hak kazanan 15 takım, alanında uzman isimler tarafından verilen "Yenilikçi Düşünme ve İnovasyon Teknikleri" ile "Hızlı Prototip Geliştirme" eğitimlerine katıldı.

İki gün süren hackathon sürecinde gençler, İşin Geleceği ana teması üzerine sunulan uzaktan beyin fırtınası gerçekleştirme, görevlerin oyunlaştırılması ve sosyalleşme gibi problem alanlarında, yenilikçi fikirler ve prototipler geliştirdi.

Hackathonda, Nomads takımı "kişiselleştirilmiş çalışan adaptasyon süreci" çözümüyle birinci, Shell Wizards takımı "en yakın çalışma alanı" projesiyle ikinci, Let's Go! ise "uzaktan çalışmada beyin fırtınası" ile üçüncü oldu.

Dereceye giren takımlardan üçüncüye 10 bin TL, ikinciye 15 bin TL, birinciye 20 bin TL olmak üzere toplamda 45 bin TL'lik ödül verildi. Ayrıca dereceye giren tüm takımlar, Türk Telekom Santral Topluluk Merkezi'nde ücretsiz ofis imkanı elde etti. Etkinliğe katılıp eğitim ve mentorluk görüşmelerini tamamlayan tüm takımlara da başarı sertifikası verildi.


- "Gençlerimizin gösterdiği ilgiden son derece memnunuz"


Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural, Türkiye'nin en büyük kurumsal okulu Türk Telekom Akademi'nin pek çok farklı projeyi gençlerle buluşturduğunu anlattı.

Bugüne kadar, Türk Telekom Gelişim Üssü çatısı altında Türkiye'de bir ilk olarak uçtan uca online olarak tasarladıkları "Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı" ve online fikir yarışması olarak kurguladıkları "Türk Telekom Fikir Maratonu" projelerini hayata geçirdiklerini kaydeden Vural, şu açıklamalarda bulundu:

"Şimdi de İşin Geleceği Hackhatonu'nu tamamlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gençlerimizin gösterdiği ilgiden son derece memnunuz. Yüzlerce başvurunun değerlendirilmesi sonrası davet ettiğimiz gençler, 2 gün süren çevrim içi programda Kovid-19 süreci ile iş dünyasında karşı karşıya kalınan problemleri ve yenilikçi uygulama önerilerini ele alıp farklı prototipler geliştirdi ve çalışma yaşamının geleceğini tasarlama fırsatı buldu. Milli sorumluluk bilinciyle gençlerin yanında olmaya, onları teşvik etmeye ve geliştirecekleri projelere destek olmaya devam edeceğiz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ