TEMSA'nın elektrikli araçları Romanya'da yollara çıkıyor

- TEMSA Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp: - 'Seri üretime hazır hale getirdiğimiz 12 metrelik Avenue Electron modelimizi Romanya'ya ihraç ederek bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz'

Ekonomi 16.02.2021 10:47:36 0
TEMSA
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.02.2021 10:47

İSTANBUL (AA) - Romanya'nın Buzau kentinde düzenlenen ihaleyi kazanan TEMSA, 4 adet Avenue Electron'u 2021 yılının sonuna kadar şehre teslim edecek.

TEMSA'dan yapılan açıklamaya göre, bu satış işlemiyle birlikte ilk kez 12 metrelik bir elektrikli otobüs Türkiye'den yurt dışına ihraç edilmiş olacak.

İlk elektrikli otobüs ihracatını geçen aylarda İsveç'e gerçekleştiren TEMSA, küresel pazarlardaki gücünü kazandığı yeni ihalelerle pekiştiriyor. Geçen yılın temmuz ayında Romanya'nın Buzau kentinin açtığı elektrikli otobüs ihalesine Avenue Electron model elektrikli araçlarıyla katılan TEMSA, küresel rakiplerini geride bırakarak ipi göğüsleyen şirket oldu. Geçen günlerde sonuçlanan ihale kapsamında TEMSA, Adana’da geliştirip ürettiği 4 adet Avenue Electron model elektrikli otobüsü 2021 yılı içinde kente teslim edecek. İhale kapsamında aynı zamanda 2 adet 150kw’lık, 4 adet de 80kw’lık şarj istasyonu yine kente temin edilecek.


- Türk sanayisi için de bir ilk


TEMSA, söz konusu teslimatlarla birlikte Türk sanayisinde de bir ilke imza atmış olacak. Bugüne kadar yurt dışına 6-8 ve 9 metrelik kısa gövdeli elektrikli araç satışları gerçekleştirmeyi başaran Türk sanayisi, böylece ilk kez 12 metrelik alçak taban bir elektrikli otobüsü yurt dışına ihraç edecek. TEMSA söz konusu ihracatla birlikte Avrupa elektrikli araçlar pazarındaki rekabet gücünü de perçinlemiş olacak.


- Adana'da geliştirilip üretiliyor


Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen TEMSA Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, TEMSA'nın elektrikli araçlar konusunda dünyanın sayılı şirketleri arasında yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"TEMSA bünyesinde çok uzun yıllardır elektrikli araç teknolojileri konusunda çalışıyoruz. Adana'daki tesisimizde geliştirip ürettiğimiz araçlarımızla bir yandan ulaşımın geleceğine ve dünyamızın sürdürülebilirliğine katkıda bulunurken bir yandan da gerçekleştirdiğimiz katma değerli ihracatla Türkiye ekonomisine destek veriyoruz. Geçtiğimiz aylarda ilk elektrikli otobüs ihracatımızı, 9 metrelik MD9 electriCITY model otobüslerimizle İsveç'e gerçekleştirmiştik. Şimdi de seri üretime hazır hale getirdiğimiz 12 metrelik Avenue Electron modelimizi Romanya'ya ihraç ederek bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz."

Geçen yıl tamamlanan devir süreçleriyle birlikte, Sabancı Holding ve Skoda Transportation ortaklığı bünyesine katılan TEMSA'nın gelecek dönemde elektrikli araçlar konusunda çok daha büyük başarılara ulaşacağını ifade eden Hakan Koralp, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ortaklarımızın bilgi birikimi ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücüyle birlikte Avrupa başta olmak üzere yurt dışı pazarlardaki konumumuzu güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elektrifikasyon bugün ulaşım dünyasındaki en önemli gündem maddesi. Biz de Ar-Ge ve inovasyonu büyüme stratejimizin temeline koyarak buna uygun araç teknolojilerini geliştirmeye; seri üretime hazır hale getirdiğimiz farklı alternatiflerdeki araçlarımızı dünyaya ihraç etmeye devam edeceğiz."


- 9 dakikada kısa şarj olabiliyor


2021 yılı içinde Romanya'nın Buzau kentinde yollara çıkacak Avenue Electron, ilk olarak 2018 yılında Almanya'da düzenlenen Hannover Ticari Araç Fuarı’nda tanıtılmıştı.12 metre boyundaki araç 35 koltuklu ve 90 kişilik yolcu kapasitesine sahip. Tam şarjla 230 kilometrelik bir mesafeyi kat edebilen araçta aynı zamanda hızlı şarj özelliği de mevcut. Bu sayede 9 dakikalık bir şarjla 90 kilometre gidebiliyor. Bu da Avenue Electron'u özellikle şehir içi taşımacılıkta avantajlı kılıyor.

Avenue Electron'da ortaya konulan bir yenilik de tek pedallı sürüş sistemi. Gaz ve fren pedalları yerinde bu araçta sadece gaz pedalı bulunuyor. Bataryaya bağlı bu pedal hem aracın hızlanmasını hem de pedaldan ayağınızı çektiğinizde aracın yavaşlamasını hatta durmasını sağlıyor. Bu teknoloji aracın menzilini de yüzde 15'e varan oranlarda artırırken, araçların fren bakım maliyetlerini ve bakım sürelerini de aşağı çekiyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ