Tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınması teklifinin yasalaşması

- Emin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Musab Üstün: - 'Düzenleme ile 30 yıldır işleyen tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi, ülkemize kazandırılmış ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş oldu. TBMM'den geçen yasayla

Ekonomi 5.03.2021 09:44:56 0
Tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınması teklifinin yasalaşması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.03.2021 09:44

İSTANBUL (AA) - Emin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Musab Üstün, "Düzenleme ile 30 yıldır işleyen tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi, ülkemize kazandırılmış ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş oldu. TBMM'den geçen yasayla birlikte sektör için süreç beklenildiği gibi noktalandı." ifadelerini kullandı.

Emin Grup'tan yapılan açıklamayla, tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınması teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Musab Üstün, yasayla birlikte faizsiz sistemde yeni bir döneme girildiğini belirterek, yasayla birlikte sisteme güvenin ve sistemin konut ve araç satışlarındaki payının artacağını aktardı.

Yasanın çıkmasında emeği geçenlere teşekkür eden Üstün, şunları kaydetti:

"Düzenleme ile 30 yıldır işleyen tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi, ülkemize kazandırılmış ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş oldu. Meclisten geçen yasayla birlikte sektör için süreç beklenildiği gibi noktalandı. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Artık yeni başlayan dönemde vatandaşlarımıza daha fazla hizmet ederek ülkemizin ekonomisine sağladığımız katkıları artırmaya odaklanmalıyız. Yasa süreçlerinin tamamlanmasıyla yeni dönem için uyum çalışmalarına geçilecek. Sermaye gücüne sahip, kurumsal bir yapısı olan ve yasayla getirilen diğer yükümlülükleri karşılayan şirketlerle sektörün büyümesi ve çok daha iyi noktalara taşınması mümkün olacak. Yasayla getirilen yükümlüklerin, belirlenen 6 aylık uyum sürecinin başlamasıyla birlikte sektöre girmeye çalışan, sermaye gücü ve bu alanda belirli bir geçmişi olmayanların önünde bir bariyer olabileceğini düşünüyoruz."

Üstün, böylelikle köklü ve tecrübeli firmaların içinde olduğu daha şeffaf bir dönemin başlayacağının altını çizdi.


- "Yeni döneme hazırız"


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) denetimleriyle, sektördeki faaliyetlerin sonuçlarının raporlanmasının, sistemin devlet otoritelerince kontrol edilebilir hale gelmesinin, güven unsurunun güçlenmesini sağlayacağını belirten Üstün, kendilerinin yeni döneme hazır olduklarını aktardı.

Üstün, mecliste kabul edilen ve sistemde faaliyet gösterebilmek için 100 milyon TL'lik sermaye şartı getiren yasa hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tasarruf finansmanı alanında 30 yıldır hizmet veren bir şirket olarak yeni döneme hazırız. Şirketimizin sermaye gücü 300 milyon TL. Bugüne kadar 180 bini aşkın ev ve araç teslimatı yapan, ülke ekonomisine yılda 4 milyar TL katkı sunan bir şirket olarak 300 milyon TL'lik sermaye gücümüzle yeni döneme hazırız. 30 yıldır aralıksız hizmet vererek bir sektör haline gelmesinde çok büyük bir pay sahibi olduğumuz tasarruf finansmanı alanında, gerek sermaye gücümüz gerekse kurumsal yapı ve birikimlerimizle liderlik etmeye devam edeceğiz."


- "Konut ve araç teslimatlarını 2-3 yıllık periyodlar içinde 100 binlere çıkarabilmek mümkün hale gelebilir"


Faizsiz finansman sisteminin insanların konut ve araç ihtiyaçlarını karşılamada bugüne kadar önemli bir finansal görev üstlendiğinin altını çizen Üstün, bundan sonra da sistemin üstleneceği görevlerle özellikle ipotekli konut satışlarında payının yüzde 2'lerden yüzde 10'lara kadar çıkabileceğini ifade etti.

Üstün, şunları kaydetti:

"Yasal altyapı ile bankacılık dışındaki finansal sektörün gelişiminin sağlanacağına ve sistemin konvansiyonel modellere başarılı bir alternatif olacağına inanıyoruz. Bu açıdan yasa ile önemli bir alternatif haline gelecek sistemle, Eminevim olarak bir yılda yaptığımız hem konut hem de araç teslimatlarını yıllık 25-30 binlerden 2-3 yıllık periyodlar içinde 100 binlere çıkarabilmek mümkün hale gelebilir.

Yıllık yaptığımız 25 bine yakın teslimatla ülke ekonomisine sağladığımız yıllık 4 milyar TL düzeyindeki ekonomik katkıyı da yine 2-3 yıllık periyodlar içinde yılda 25 - 30 milyar TL'ye çıkarabiliriz. Hedeflenen bu artışlar özellikle konut ve araç pazarına da can suyu olacak."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ