SOGEP başvuruları alınmaya başlandı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlı tarafından finanse edilen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında ön başvuruları almaya başladı.

Ekonomi 20.01.2021 10:36:56 0
SOGEP başvuruları alınmaya başlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.01.2021 10:36

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlı tarafından finanse edilen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında ön başvuruları almaya başladı.

Kalkınma Ajansları, 2019 yılından sorumlu oldukları bölgelerde uyguladığı mali destek programlarına ilave olarak sosyal konulara yönelik daha yüksek bütçeli projelerin desteklendiği SOGEP programını da uygulamaya başladı.

Serhat Kalkınma Ajansı olarak TRA2 Bölgesi kapsamında bulunan Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden 2021 Yılı SOGEP kapsamında proje önerileri beklediklerini ifade eden SERKA Genel Sekreteri Dr. İbrahim Taşdemir,

SOGEP’in hedefinin uygulandığı illerde değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermeye, toplumda dezavantajlı kesimlerin sosyal ve ekonomik hayata daha aktif olarak katılabilmelerine, istihdamı arttırmaya, sosyal girişimcilik ve yenilikçiliğe destek vermek olduğunu belirtti.

Taşdemir SOGEP ile Bölgemizin sosyal kalkınma hedefine yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın kaynağı ve yönlendirmeleriyle Ajans’ın paydaşlarıyla proje tasarlayarak uygulayabildiğini belirterek Programın önemine vurgu yaptı.

SOGEP’e ilişkin detaylı bilgileri içeren duyuru ve dokümanları Ajans web sayfasında yayımladıklarını kaydeden Taşdemir, “Program kapsamında öncelikle ön proje fikirlerini 8 Şubat 2021 tarihine kadar almaya başlayacağız. Alınan proje fikri önerilerini Ajans bünyesinde oluşturulan komisyonca değerlendirdikten sonra öne çıkan proje fikirlerini geliştirmek üzere fikri sunan kuruluşla çalışmalara başlayacağız. Proje’nin detaylı başvuru formu, faaliyet planı ve bütçesi oluşturulduktan sonra da Bakanlığımız onayına sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Taşdemir, toplam bütçesi yaklaşık 166 Milyon TL olan Program kapsamında desteklenecek projelerin asgari proje bütçesinin Bir Milyon TL olduğunu ve üst sınırının olmadığını belirterek, “Kamu kurumları ile kâr amacı gütmeyen kuruluşların sahibi olduğu projelerde eş finansman katkısı asgari yüzde on, kar amacı güden kuruluşların başvuru sahibi olabileceği tek alan olan sosyal sorumluluk projelerinde ise eş finansman katkısının asgari yüzde elli olduğunun altını çizdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ