Sodexo, çalışanların 2020 yılı yeme-içme tercihlerini açıkladı

- Çalışanlar bu yıl da yemek tercihlerini kebaptan yana kullanırken, uzaktan çalışmanın da etkisiyle kahvaltı ve öğle yemeği saatleri salgın öncesine göre 1 saat ötelendi

Ekonomi 30.12.2020 10:35:48 0
Sodexo, çalışanların 2020 yılı yeme-içme tercihlerini açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.12.2020 10:35

İSTANBUL (AA) - Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, çalışanların yemek kartı harcamalarını analiz ederek 2020 yılının yeme-içme tercihlerini açıkladı.

Sodexo'dan yapılan açıklamaya göre, çalışanlar bu yıl da yemek tercihlerini kebaptan yana kullanırken, uzaktan çalışmanın da etkisiyle kahvaltı ve öğle yemeği saatleri salgın öncesine göre 1 saat ötelendi.

45 binden fazla üye iş yerinde seçme özgürlüğü sunan ve 1 milyon tüketiciye hizmet veren Sodexo'nun verilerine göre, firma müşterisi olan işverenlerin yüzde 60'ı yemek kartlarını firmalarında yaygınlaştırarak, fayda verdikleri çalışan sayısını salgın öncesine göre yüzde 20 artırdı.


- Uzaktan çalışma ile yemek yeme saatleri değişti


Salgın öncesinde öğle yemeği harcamaları 12.00 ve 13.00 saatleri arası yapılırken, evden çalışmanın da etkisiyle salgın döneminde öğle yemeği saatleri 13.00 ve 14.00 arasına kaydı. Benzer şekilde kahvaltı için yapılan harcamalar da sabah 10.00 ve 11.00 saatleri arasında yoğunlaştı.


- Bodrum'da harcama oranı yüzde 14 arttı


Uzaktan çalışma, harcama yapılan lokasyonların dağılımını da etkiledi. Muğla Bodrum'da harcama oranı salgın öncesine göre yüzde 14 arttı. Salgın öncesinde kişi başı ortalama 3 farklı semtte yemek yeniyorken, yine uzaktan çalışmanın etkisiyle bu sayı 2'ye düştü.


- En pahalı yemek İzmir Karşıyaka'da, en çok yemek İstanbul Kadıköy'de yenildi


Bu yıl en pahalı yemek yenen yer 35,9 lira ile İzmir Karşıyaka oldu. Sodexo kullanıcılarının yaptıkları harcamalara göre Karşıyaka ilçesini, işlem başına ortalama 35,5 lira tutarı ile İstanbul’un Kadıköy ilçesi ve 34,1 lira tutar ile İstanbul'un Kartal ilçesi takip etti. Kadıköy aynı zamanda en çok harcama yapılan ilçe olarak adını ilk sıraya yazdırdı.


- Çalışanlar mobil ödemeye geçti


Kullanıcılarının bu dönemdeki hijyen kaygısına cevap vermek amacıyla, sektörle özdeşleşen plastik kart ve yemek çeklerinin üretimini durdurarak tamamen dijital bir yemek deneyimi sunan Sodexo'nun verilerine göre, temassız ödeme bilincinin artması ile 2020 yılında mobil yemek kartı kullanımı salgın öncesi döneme göre 10 kat arttı. Buna bağlı olarak mobil ödeme işlem adetleri salgın öncesine göre yaklaşık 8 katına, temassız, mobil ödeme yapan kullanıcı sayısı ise 6 katına çıktı.


- Bilişim sektörü döner tercih ediyor


Çalışmada, Türkiye’deki çalışanların 2019'da olduğu gibi en çok kebabı tercih ettiği gözlenirken, kebap tercihini ev yemekleri ve fast food takip etti. Kebapta kişi başı harcama tutarı 35.7 lira olurken, ev yemekleri için ortalama 28.6 lira harcandı. Sektör kırılımlarına da yer verilen analize göre bilişim ve bilgi teknolojileri sektörü yüzde 57'lik oranla yemek tercihini en yüksek oranda dönerden yana kullanan sektör oldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ