SOCAR Türkiye, TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi'ni aldı

- Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede: - 'Salgının ilk gününden itibaren attığımız her adımda insanı önceledik, bir mağduriyet yaşanmasının önüne geçtik'

Ekonomi 8.07.2020 15:40:11 0
SOCAR Türkiye, TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.07.2020 15:40

İZMİR (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürecinde her adımda insanı öncelediklerini, üretimin tüm cephelerinde faaliyet gösteren sektör temsilcileriyle istişareler yürüterek herhangi bir mağduriyet yaşanmasının önüne geçtiklerini belirtti.

SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Türk Standardları Enstitüsü (TSE) denetçilerinin detaylı kontrolünden geçerek "TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesini" almaya hak kazandı.

Belgenin Aliağa'daki şirket merkezindeki teslim törenine katılarak konuşma yapan Büyükdede, SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Biriminin Kovid-19 sürecinde önemli destekler sağladığını, firmanın bu süreçte üretimine devam ettiğini kaydetti.

Büyükdede, 
salgının henüz Türkiye’ye sınırlarına gelmeden hükümet tarafından gereken tedbirlerin alındığına dikkate çekerek, şunları kaydetti:

"Her türlü talep ve öneri titizlikle incelenerek hareket edildi. Güçlü sağlık sistemimiz ve gecesini gündüzüne katan sağlık personelimiz sayesinde Türkiye, bu küresel şokta en başarılı sınav veren ülkelerden biri oldu. Hiç şüphesiz, bu süreçteki başarının altında ortak aklın ve eş güdümlü çalışmanın bir sonucu olarak sağlıktan eğitime, güvenlikten ulaştırmaya kadar her alanda devletimizin somut ve dinamik politikaları yatmaktadır. 
Bizler de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak salgının ilk gününden itibaren attığımız her adımda insanı önceledik. Üretimin tüm cephelerinde faaliyet gösteren sektör meclisleriyle, organize sanayi bölgeleriyle, sanayi odalarıyla istişareler yürüttük herhangi bir mağduriyet yaşanmasının önüne geçtik."

- "İnşallah güçlenerek çıkacağız"

Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) de bu süreçte tüm kaynak ve imkanlarını Kovid-19 ile mücadelede seferber ettiğini ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın talimatları doğrultusunda "Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzunu" hazırladığını belirten Hasan Büyükdede, şöyle devam etti:

"Güvenilir ve hijyenik üretim standartlarına uygunluğun belgelendirilmesi için Enstitümüze başvuran SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimini altındaki kuruluşları kılavuzumuza göre denetledik. Kılavuzda yer verdiğimiz standartları sağlayıp sağlamadığına baktık. Bu kapsamda İş Birimi altında faaliyet gösteren PETKİM Petrokimya Holding, STAR Rafineri ve SOCAR Türkiye Akaryakıt Depolama, COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi'ni almaya hak kazandı. Güvenli üretim belgelerimiz kuruluşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Güvenli üretim belgesiyle kuruluşlarımızın bereketinin ve kazancının daha da artacağına inanıyorum. Salgına karşı topyekun mücadele verdiğimiz bu dönemden inşallah güçlenerek çıkacağız."

TSE Başkanı Adem Şahin de Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzunu Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bilim Kurulu ve ilgililerin çalışmalarından yararlanarak hazırladıklarını belirterek, firma yetkililerini tebrik etti.

SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı Anar Mammadov, salgın sürecinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Böyle bir belgeye layık oldukları için gururlu olduklarını aktaran Mammadov, TSE yetkilileri ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ