Şişecam Uluslararası Cam Konferansı

- 34'üncü Şişecam Cam Sempozyumu ile eş zamanlı olarak İstanbul'da düzenlenen uluslararası konferansın ana teması 'Sürdürülebilir Gelecekte Cam: Olasıyı Başarmak' oldu - 26 ülkeden 500’e yakın araştırmacı, bilim adamı ve sektör p

Ekonomi 4.12.2019 15:12:02 0
Şişecam Uluslararası Cam Konferansı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.12.2019 15:12

İSTANBUL (AA) - Şişecam Topluluğu, 33 yıldır düzenlediği Cam Sempozyumları'ndaki tecrübesiyle bu yıl Şişecam Uluslararası Cam Konferansı'nı İstanbul'da ilk kez hayata geçirdi.

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, 34'üncü Şişecam Cam Sempozyumu ile eş zamanlı olarak İstanbul'da düzenlenen uluslararası konferansın ana teması "Sürdürülebilir Gelecekte Cam: Olasıyı Başarmak" oldu. 26 ülkeden 500’e yakın araştırmacı, bilim adamı ve sektör profesyonelini bir araya getiren konferansta, camın geleceği ve yeni teknolojiler konuşuldu.

"Enerji, Çevre ve Sürdürülebilirlik", "Dijitalleşme, Veri Analitiği ve Süreç Takibi", "Cam Sektöründe Gelişmekte Olan Trendler ve Teknolojiler", "Tasarım", "İnce Film Kaplama ve Geniş Alan Kaplama Teknolojileri" gibi konularda paralel oturumların gerçekleştirildiği konferansta, 10 tematik paralel oturum, 111 prezantasyon ve 12 poster sunuldu.

Konferans, CelSian, Glass Service, Schneider Electric/Eurotherm, AMETEK Land, RHI-Magnesita ve SEFPRO gibi sektör şirketlerinin düzenledikleri alt oturumların yanı sıra eğitimlere de ev sahipliği yaptı.


- "Şişecam, sürdürülebilir bir platform oluşturmayı hedefliyor"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanı Prof. Dr Şener Oktik, cam sektöründe çalışma hızının artması için paydaşlar arasındaki iletişimin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Arkeolojik bulgular, cam endüstrisinin köklerinin, camın gizemi konusundaki bilgilerimizi birçok açıdan birlikte geliştirmek üzere bugün bir araya geldiğimiz Anadolu’ya dayandığını ortaya koyuyor. Cam, aslında ne katı ne de sıvı bir maddedir. Katı ve sıvı arasında aslında tam bir şekli olmayan camın akışkanlığı çok yavaş olabilir. Moleküller de uzun süreler boyunca daha istikrarlı, kristal benzeri bir formasyona yerleşmek üzere hareket ederler. Ne yazık ki moleküllerin yolculuğunda olduğu gibi cam sanayinin çalışma hızı da oldukça yavaş ilerliyor. Cam sektöründe çalışma hızının artması için tüm paydaşların iş birliğinin ve ortak paylaşımının artırılarak açık platformlarda daha fazla iletişim içinde olunması gerekiyor."

Oktik, dünyada cam ev eşyasında 3'üncü, cam ambalaj ve düz camda 5'inci büyük üretici konumunda olan Şişecam Topluluğu'nun bu yıl uluslararası bir kimlik kazandırdığı konferansın temelini oluşturan Cam Sempozyumu'nun ilk kez "bilgi paylaştıkça çoğalır" prensibi doğrultusunda 1985 yılında düzenlendiğini anımsattı.

Oktik, "Şişecam Cam Sempozyumları dünyada cam biliminin en saygın kuruluşu olan ve toplamda 33 ülkenin temsil edildiği Uluslararası Cam Komisyonu’nun yıllık toplantılarına da bugüne kadar 3 kez ev sahipliği yaptı. Şişecam, bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Uluslararası Cam Konferansı'nı 2 yılda bir düzenleyerek sürdürülebilir bir platform oluşturmayı hedefliyor. Bu konferansların tüm paydaşların desteğiyle cam bilim ve teknolojisinin temellerinden cam üretiminin her aşamasına ve ikincil işlemlere kadar birçok konunun ele alındığı hem derinlik hem de kapsamı açısından sürekli güçlenen bir platform olmasını umuyoruz." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ