Şekerbank’tan lojistik sektörüne 3 ay ödemesiz dönemli destek paketi

- Şekerbank KOBİ, Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu: - 'Lojistik sektöründeki KOBİ’lerimizin geri ödemesiz dönem içeren bu paketimizle belli ölçülerde rahatlayacağını düşünüyoruz. Odak seg

Ekonomi 23.09.2020 16:02:11 0
Şekerbank’tan lojistik sektörüne 3 ay ödemesiz dönemli destek paketi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.09.2020 16:02

İSTANBUL (AA) - Şekerbank, “Lojistik Sektörü Destek Paketi” kapsamında, 3 ay ödemesiz dönem içeren kredi imkanı sunuyor.

Şekerbank'tan yapılan açıklamaya göre, salgın sürecinin yarattığı etkilerin en aza indirilmesi için KOBİ’lere sektörel bazda da destek veren Banka, müşterilerinin ihtiyacına göre "KOBİ Sektör Paketleri" serisini hazırladı.

Bu kapsamda ilk olarak taşımacılık ve nakliyat yapan KOBİ’leri destekleyecek olan Banka, "Lojistik Sektörü Destek Paketi"ni müşterilerinin hizmetine sundu.

Şekerbank, “Lojistik Sektörü Destek Paketi” ile çekici, dorse ve taşıt alımlarında 48 aya varan vadelerde finansman desteği veriyor. Banka ayrıca uluslararası taşımacılık sertifikası alımı, teknolojik izleme sistemleri gibi diğer yatırımlarda ise 24 aya varan vadeler ve avantajlı faiz oranlarıyla nakit desteği sağlıyor.

3 ay ödemesiz dönem içeren kampanya ile ilk taksit ödemesi Ocak 2021’ye ötelenebilirken, kredi kullandırım komisyonunda da yüzde 50 indirim sunuluyor.

Paket kapsamında internet ve mobil şubeden yapılacak EFT, havale işlemlerinden masraf alınmıyor ve POS kira muafiyeti ile ertesi gün ödemelerde 0.99 komisyonla tanımlama imkanı sağlanıyor.

Lojistik sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere ayrıca ticari kredi kartı bir yıl ücretsiz sunulurken, aylık 10.000 TL akaryakıt harcamalarına da 100 TL ekstre indirimi veriliyor. Pakete dahil olan 1.000 TL değerindeki çek defteri, çek tahsilat işlemi, senet işlemi gibi ürün ve hizmetleri içeren Ön Ödemeli Paket için de sadece 1 TL ödeniyor.


- "Her sektöre özel hazırladığımız paketlerle desteklerimizi artırarak sürdürüyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank KOBİ, Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, Türkiye’deki tüm işletmelerin yüzde 99,8’i KOBİ’lerden oluşurken bu işletmelerin toplam istihdamın yüzde 76,7’sini sağladığını belirtti.

Kumoğlu, "Ekonomimizin bel kemiğini oluşturan KOBİ’lerimiz için, her sektöre özel hazırladığımız paketlerimizle desteklerimizi artırarak sürdürüyoruz. 'KOBİ Sektör Paketleri' kapsamında ekonomik döngüde ve değer zincirinde temel bir rolü olan ve ülkemizde GSYH’den yüzde 8, toplam kredilerden yüzde 5 pay alan lojistik sektörüne öncelik verdik. Son yıllarda özellikle karayolu taşımacılığında yoğunlaşan sektör, ulaşım altyapısına yapılan yatırımlardan faydalanırken bir yandan pandemiyle hızlanan e-ticarete kayış sonucunda talepte de artış yaşıyor. Gün geçtikçe büyüyen ve ticaretin vazgeçilmezi lojistik sektörüne yönelik desteğimizin ardından diğer sektörlere yönelik paketlerimizi de sırayla sunacağız. Lojistik sektöründeki KOBİ’lerimizin geri ödemesiz dönem içeren bu paketimizle belli ölçülerde rahatlayacağını düşünüyoruz. Odak segmentimiz olan KOBİ’lere ve ekonomimize destek vermeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ