Samsung’un JetBot 90 AI+ robot süpürgesi ile evler otomatik temizlenecek

İSTANBUL(AA) - Samsung, Intel Yapay Zeka destekli dünyanın ilk akıllı robot süpürgesi JetBot 90 AI+ ile ev temizliğine yeni bir boyut getirecek.Samsung'dan yapılan açıklamaya göre, Samsung’un bu yıl tanıttığı yeni JetBot 90 AI+ robo

Ekonomi 9.02.2021 12:48:58 0
Samsung’un JetBot 90 AI+ robot süpürgesi ile evler otomatik temizlenecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.02.2021 12:48

İSTANBUL(AA) - Samsung, Intel Yapay Zeka destekli dünyanın ilk akıllı robot süpürgesi JetBot 90 AI+ ile ev temizliğine yeni bir boyut getirecek.

Samsung'dan yapılan açıklamaya göre, Samsung’un bu yıl tanıttığı yeni JetBot 90 AI+ robot süpürge, temizlik rotasını optimize eden ve çevresine tepki verebilmesini sağlayan akıllı teknolojilerle donatıldı. CES İnovasyon Ödülleri kapsamında ödül de alan JetBot 90 AI+, Intel Yapay Zekâ destekli dünyanın ilk akıllı robot süpürgesi unvanını da taşıyor.

En az eforla temizliği mümkün hale getiren JetBot 90 AI+, sensörle birlikte çalışan yapay zeka destekli nesne algılama teknolojisi sayesinde evin her yerinde dolaşarak özenli ve verimli bir biçimde temizlik yapıyor. Sürücüsüz araçlarda kullanılan sensörlerin bir benzeri olan LiDAR sensörle, mesafeyi algılıyor ve doğru hareket edebilmek için konum takibi yapabiliyor. Üç boyutlu sensörüyle oyuncak ve sandalye ayağı gibi nesneler arasındaki farkı algılayabilen akıllı robot süpürge, yerdeki en küçük nesneleri dahi tespit ederek dolaştığı odanın şeklini anlayabiliyor.

- En verimli temizlik rotasını kendisi tespit ediyor

Nesne algılama algoritması sayesinde tüm nesneleri tanıyor, böylece en güvenli ve verimli rotayı oluşturuyor. JetBot 90 AI+ bu bilgileri daha sonra tekrar kullanarak yerdeki nesnelerin yakın çevresini temizlerken hassas veya kırılabilir nesnelerle arasındaki mesafeyi de koruyabiliyor. Ayrıca, mobilyaların altına girerken kendi yüksekliğini de azaltabiliyor. Herhangi bir nesnenin tehlikeli olduğunu ya da daha fazla kirlenmeye yol açabileceğini fark ederse o nesneye de yaklaşmıyor.

- Torbası üç aya kadar kullanılabiliyor

JetBot 90 AI+’ın gelişmiş dijital inverter motoru, temizlik esnasında Jet Cyclone sisteminin sahip olduğu 30W emiş gücünü en yüksek seviyeye çıkararak havadaki tozları ve yerdeki kirleri yakalıyor. Kendi kendini temizleyebilen, yumuşak dokulu ince kıllardan oluşan fırçası, sert zeminden tozu kaldırıp robotun içine alıyor. Temizlik sona erdiğinde, JetBot 90 AI+ otomatik olarak Samsung’un özel olarak geliştirdiği bir boşaltma sistemi olan Clean Station bölmesine giriyor. Topladığı kir, toz, saç teli gibi maddeleri bu bölmedeki torbaya boşaltıyor. Torbasını da iki ya da üç ayda bir değiştirmek yeterli oluyor.

Akıllı telefonla kontrol etmek de mümkün

Samsung SmartThings uygulaması üzerinden akıllı telefona da bağlanabilen JetBot 90 AI+, istendiğinde yerden kumanda edebiliyor, zaman ayarı yapabiliyor, girilmemesi gereken alanları evinizin krokisi üzerinde ayarlayabiliyor ve hatta süpürgenin kamerasına bağlanarak evin içi veya evcil hayvanlar dahi kontrol edilebiliyor.

Samsung JetBot 90 AI+ robot süpürge 2021’in ilk yarısında ABD’de satışa sunulacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ