'Red Bull Basement 2020 Finali'nde Türkiye'yi 'Plantric' temsil etti

İSTANBUL (AA) - Teknolojiyle ilgilenen girişimcileri destekleyen Red Bull Basement programında Türkiye'yi "Plantric" isimli girişim temsil etti.Red Bull açıklamasına göre, Red Bull Basement, üniversite öğrencilerine kampüs hayat

Ekonomi 14.12.2020 10:10:56 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.12.2020 10:10

İSTANBUL (AA) - Teknolojiyle ilgilenen girişimcileri destekleyen Red Bull Basement programında Türkiye'yi "Plantric" isimli girişim temsil etti.

Red Bull açıklamasına göre, Red Bull Basement, üniversite öğrencilerine kampüs hayatını değiştirecek projelerini geliştirmeleri için imkan sağlıyor. Dünya çapında 3 bin 865 başvuru arasından seçilen 38 katılımcıyla gerçekleşen eğitim programında Türkiye'yi temsil eden Plantric, global girişimcilik ekosistemiyle buluşarak fikirlerini hayata geçirmenin yollarını geliştirdi.

Girişimin kurucusu olan Doğuş Üniversitesi öğrencileri Aylin Yazıcı ve Can Zenginel, 3 gün süren eğitimlerin ardından finalde en başarılı 10 proje arasında yer aldı.

Plantric, kurucuları tarafından "kendi kendisine yeten bir bahçe sistemi" olarak özetleniyor. Başvuru sürecinin ardından halk oylaması ve yerel jürinin değerlendirmesinden geçen Plantric ekibi, 5 hafta boyunca projelerini geliştirmek üzere global girişimcilik ekosistemiyle bir araya geldi ve danışmanlık aldı. 5 haftanın ardından 10-13 Aralık'ta gerçekleştirilen Global Atölye'de, etkinliğe uygulamalı eğitim seansları ve uluslararası platformlardan konuşmacılar dahil edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Plantric ekibinin kurucularından Aylin Yazıcı ve Can Zenginel, "Red Bull Basement 2020'nin çevrim içi olarak gerçekleşen Global Atölyesi bize eşsiz deneyimler kazandırdı. Birbirinden değerli 38 proje arasından en başarılı 10 girişim arasına girdiğimiz için mutluyuz. 'Sıfır atık' mottosuyla çıktığımız bu yolda Plantric'i geliştirme imkanı bulduk. Bundan sonra da var gücümüzle dünyayı daha yaşanabilir bir yer yapmak için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Çevrim içi olarak gerçekleşen buluşmada son 10'a kalan finalistler, jüri önünde projelerini sundu. Red Bull Basement 2020'nin dünya birincisi ise Birleşik Krallık'tan katılan "Lava Aqua X" isimli girişim oldu. Su israfını önlemek amacıyla yola çıkan ekip, yurtlarda kalan üniversite öğrencilerinin oldukça etkili olduğunu keşfederek bunu engellemek ve su problemi üzerine bir farkındalık yaratmak için duşta kullanılan suyu başka alanlarda da yeniden kullanmaya imkan sağlayan bir sistem icat etti. 2020'nin kazananı olan Lava Aqua X'in fikirlerini geliştirmek ve gerçeğe dönüştürmek için gerekli ihtiyaçları karşılanacak ve ekip, Japonya'da dünyanın en başarılı inovasyon merkezlerinden birisinde çalışma imkanı bulacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ