Piyasalar referandum sonucuna odaklandı

Ekonomi 28.02.2017 12:43:43 0
Piyasalar referandum sonucuna odaklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.02.2017 12:43
Referandumda “Evet” çıktığı takdirde döviz fiyatlarının 3 lira seviyelerine kadar düşebileceğini savunan Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, “Hayır” çıkması sonucunda ise döviz fiyatlarında dalgalanmaların meydana gelebileceğini ileri sürdü.
Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, piyasaların referanduma odaklandığını belirterek, sandıktan “Evet” çıkması halinde altının TL bazında çok düşmeyeceğini fakat dövizin 3 ve 3,300 sevilerine kadar düşebileceğini savundu. 15 Temmuz sonrasında altın ve döviz fiyatlarında hareketlilik olduğunu dile getiren Çakmakcı, “Terör olayları ve ekonominin kötüye gitmesi altın ve döviz fiyatlarında yükselişe neden oldu. Şuan piyasalar durağan bir şekilde. Operasyonlar devam ediyor. Hem terör sonucu hem de merkez bankasının almış olduğu önlemlerden dolayı şuan piyasalar sakin bir seviyede devam ediyor. Piyasalar tamamen referandum sonucuna odaklandı” dedi.
Referandumdan “Hayır” çıkması sonucu döviz fiyatlarında dalgalanmalar olabileceğini anlatan Çakmakcı, “Evet çıktığında da piyasalar normal devam eder. Biz hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz anlamında algılanacağı için piyasalar biraz daha sakin devam eder diye düşünüyoruz. Tabi bu taktirde döviz fiyatlarının düşeceğine kanaat getiriyoruz. Altın fiyatların TL bazındaki rakamın çok düşeceğine inanmıyoruz. Piyasalar ve ekonomi biraz daha rahatlayacak. Alınan kararlar ivedi bir şekilde alınacak. ‘Evet’ çıktığı takdirde döviz fiyatlarının 3 ve 3 bin 300 seviyelerinde bir değişim olacağını düşüyoruz” diye konuştu.
Güncel altın fiyatları hakkında da bilgi veren Çakmakcı, şunları kaydetti:
“Şuan güncel olan fiyatlarımız, tam altın alış 955, satış 980, yarım altın alış 469, 476 satış, çeyrek altın alış 230, satış 238, 22 ayar bilezik satışımız ise 144 liradır. Kış sezonu olduğu için düğün, nişan ve sünnet olmadığından dolayı yaz sezonunu bekliyoruz. Referandumuna hayırlara vesile olur inşallah. Terör olayı bitsin ve vatandaş bir rahatlasın, ekonomide düzelir.”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ