P&G Türkiye'den topluma 7,5 milyon lira değerinde katkı

- P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu: - 'Mart ayında başlayan ve farklı çalışmalarla sürecek tüm topluma fayda çalışmalarımızın yaklaşık 7,5 milyon liralık bir değeri olacak' - 'Yaşanan sal

Ekonomi 3.05.2020 13:58:48 0
P&G Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.05.2020 13:58

İSTANBUL (AA) - Procter&Gamble (P&G), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, mart ayında başlayan ve haziran sonuna kadar sürecek farklı çalışmalarla, on binlerce aileye yaklaşık 7,5 milyon liralık destek sunmayı planlıyor.

P&G Türkiye'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Kovid-19 ile mücadeleye ilişkin mart ayında başlayan ve çok aşamalı topluma katkı programı hazırladıklarını bildirdi.

İlk etapta, yurt dışından gelen ve önlemler kapsamında karantina yurtlarında kalan kişilerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Turnaoğlu, “Kovid-19 sürecinde, mart ayında özellikle yurt dışından gelen vatandaşlarımız Türkiye’nin dört bir yanındaki yurtlarda karantina altına alındı. P&G Türkiye olarak, 15 binden fazla vatandaşın karantinada kaldığı 26 ildeki 41 Kredi Yurtlar Kurumunu (KYK) yurdunda, ev konforunu sağlama amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği içinde ve Kızılay aracılığıyla çamaşır deterjanı, yüzey temizleyici ve bulaşık deterjanını ulaştırdık. Buna ilave olarak 17 ildeki 26 yurtta kalan vatandaşlarımıza da saç bakım ürünleri, diş fırçaları, diş macunları gibi ürünler gönderdik." ifadelerini kullandı.

“Boşa Harcama Projesi” ile gıda israfı konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı hedeflediklerini aktaran Turnaoğlu, gıda israfına karşı eğitim gerçekleştirilebilmesi için de 50 yeni bağış noktası aktifleştireceklerini, burada da toplam 300 personele eğitim verileceğini açıkladı.

Tankut Turnaoğlu, ramazan ayının, aynı zamanda bir dayanışma ayı olduğundan hareketle, yeni bir çalışma daha başlattıklarını belirterek, bu çalışmanın Fairy koordinasyonuyla yapılacağını ve aşamalı olarak planladıkları topluma destek projelerinin "Ramazan Ayı" bölümünü oluşturduğunu bildirdi.

Turnaoğlu, “Gıda Kurtarma Derneği (GKTD) aracılığıyla 10 bin ihtiyaç sahibi aileye, içinde ihtiyaç duyabilecekleri temel tüketim maddelerinin olduğu erzak paketlerini ve Fairy ürünlerini göndereceğiz." ifadesini kullandı.

- Haziranda Kızılay ile geniş çaplı iş birliği


Tankut Turnaoğlu, fayda projelerinin son aşamasını ise ramazan sonrası, bayram döneminde gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Yaşanan salgın sürecinde gelir kaybına uğramış ihtiyaç sahibi ailelere Kızılay iş birliğiyle temel hijyen, sağlık ve kişisel bakım ürünlerinden oluşan ve bugüne kadar yapılmış 1,5 milyon liralık ürün bağışına ek, 3 milyon liralık ayrı bir ürün bağışı daha gerçekleştireceklerini bildiren Turnaoğlu, “Onbinlerce aileye bu desteği vermeyi hedefledik. Uzun yıllardır iş birliği yaptığımız Türk Kızılay’ı ile çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Mart ayında başlayan ve farklı çalışmalarla sürecek olan tüm topluma fayda çalışmalarının yaklaşık 7,5 milyon liralık bir değeri olacağını ifade eden Turnaoğlu, “P&G Türkiye olarak, geçmişte olduğu gibi, içinde bulunduğumuz böylesine özel dönemlerde ve elbette gelecekte de ürünlerimizle ve fayda projelerimizle topluma katkı sunmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ