MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: Pandemi sonrası Türkiye cazibe merkezi olacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, sektörlerdeki her türlü altyapının hazır olduğunu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası Türkiye'nin cazibe merkezi olacağını söyledi.

Ekonomi 4.05.2020 13:39:46 0
MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: Pandemi sonrası Türkiye cazibe merkezi olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.05.2020 13:39

AYDIN (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınında Türkiye'nin verdiği sınavla ne kadar güçlü bir ülke olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti.

Kaan, "dev ülke" olarak nitelendirilen birçok ülkenin bu süreçte vatandaşına dahi bakamadığını, insanların yollarda öldüğünü gördüklerini belirterek, Kovid-19 sürecinde mücadelenin asla bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Ticari hayatın devam için alınan önlemleri yerinde bulduklarını dile getiren Kaan, şöyle konuştu:

"Bu, dünya genelinde bir pandemidir ama ticari hayatın devam etmesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde Hazine ve Maliye Bakanlığının çok ciddi destekleri oldu. Bazı bankaların süreçte yavaş kaldıklarını gördük ama onlar da çözüldü çünkü biz aynı gemideyiz. Bu zor süreçleri sonradan herkes hatırlayacaktır. Onun için kim yanında, kim yanında değil bilinecektir. Mevduat ve tasarruf sahiplerine de buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; tasarruflarınızı yatırdığınız bankaları da artık bundan sonra gözden geçirmeniz lazım. Meselesi Türkiye ise insan burada ekmek yiyorsa bu ülkeye hizmet etmek durumunda."

Son yıllarda ağırlık merkezi doğuya yönelen ekonominin salgın sonrası süreçte yön değiştirebileceğini düşündüğünü aktaran Kaan, "Türkiye’nin lojistik olarak konumu, dünyanın tam merkezinde olması nedeniyle önümüzdeki süreçte üretim açısından bir merkez haline gelebileceğini düşünüyorum." dedi.

"Türkiye'de sıkıntı görmeyeceğimize inanıyorum"

Türkiye'nin üretim altyapısının iyi durumda olduğunu belirten Kaan, şunları kaydetti:

"Bundan sonra özellikle çalışma ortamlarımızı pandemiye göre şekillendirirsek ihracatta sorun olacağını düşünmüyorum. Bu süreç normalleştiği zaman doğu ekonomisinden insanların uzaklaşacağını düşünüyorum. İyi fiyat vermemiz, iyi kalitede üretmemiz halinde ülkemiz daha fazla katkı sağlayacak. Bu açıdan çok umutluyum. Uluslararası uçuşlar açılır açılmaz, sağlık turizmi konusunda tedavi amaçlı çok sayıda kişinin Türkiye’ye geleceğini düşünüyoruz. Pandemi sonrasında Türkiye’de sıkıntı görmeyeceğimize inanıyorum. Türkiye’nin bu krizi fırsata çevirmesi için tüm bakanlıklara görüş bildiriyoruz."

Kaan, salgın döneminde devlet tarafından açıklanan ekonomi paketlerinin, özellikle sıkışmış olan ve bir anda ne yapacağını bilemeyen KOBİ'ler için çok faydalı olduğunu dile getirdi.

"Türkiye'de her türlü altyapıyı hazırlamış durumdayız." diyen Kaan, "Pandemi sonrası Türkiye cazibe merkezi olacak. Turizmden en üst sektör dediğimiz alanlara kadar her alanda yatırım fırsatı olacak. Ham madde, enerji maliyetleri olarak da şu anda uygun vaziyette. Türkiye olarak da dünyanın yer altı kaynaklarının yüzde 75’inin olduğu bir bölgedeyiz. Onun için bu ucuzlama tüm dünyaya ve bize yansıyacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ferdi Uzun

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ