MÜSİAD Fahri Konsoloslar Buluşması

- MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: - 'Son iki yıla bakıldığında, fahri konsoloslarımızın sayısı 250'den 320'ye çıktı' - 'Devletlerin demirden ellerinin giydiği kadife eldiven artık sivil toplum kuruluşlarıdır. Artık yeni düny

Ekonomi 5.12.2019 12:34:16 0
MÜSİAD Fahri Konsoloslar Buluşması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.12.2019 12:34

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Son iki yıla bakıldığında, fahri konsoloslarımızın sayısı 250'den 320'ye çıktı." dedi.

MÜSİAD'ın düzenlediği "MÜSİAD Fahri Konsoloslar Buluşması" istişare toplantısında konuşan Kaan, fahri konsolosların iş dünyasının ekonomik faaliyet alanlarını genişletmekle kalmayıp hemen her ülkedeki iktisadi zemin etüdünü bizzat yaşayıp görerek ve etkileşimi sahada yaparak sağladığını söyledi.

Kaan, şunları kaydetti:

"Maliye politikasında, bir mali politika ekseni vardır bir de ince ayar maliye politikası, günümüz dünyasında artık devletler diplomasi arenasındaki ince ayarı; işte tam da bu misalde olduğu gibi ince ayar diplomasi gücünü sizler sayesinde canlı tutmaktadırlar. Madalyonun bir diğer yüzünde ise STK'lar vardır. Devletlerin demirden ellerinin giydiği kadife eldiven artık sivil toplum kuruluşlarıdır. Artık yeni dünya sisteminde STK'lar, sadece belirli bir konuda aidiyet ve topluca hareketin verdiği ağırlığı kullanmanın çok ötesinde bir kimliğe kavuşmuşlardır. Devlet sistemi ile sosyo-kültürel ve ekonomik saha arasındaki balans faktörü olmak rolüne sahiptirler.

Özellikle saha yaygınlığı yüksek sermaye örgütlerinde, bu etkiyi çok daha fazla görmekteyiz. 95 ülkede varlık gösteren ve toplam 312 noktada faaliyet yürüten güçlü bir STK ve artık küresel sermaye platformu olarak MÜSİAD, bu çabayı her zaman daha ileri taşımak için çalışmaktadır. Biz 95 ülkedeki şube ve temsilciliklerimiz ile aslında hemen her ülkede bir ülkeler arası ticari, sosyal ve ekonomik işbirliği simülasyonu üretmeyi hedeflemekteyiz. 30 yıllık güçlü bir birikimin ardından; yeni dünya sistemine uyumlu, hızlı karar alabilen, hiyerarşinin asgariye indirilip inisiyatif ve fikir geliştirme şartının ön plana çıktığı, proje üretme odaklı komite sistemine geçişimizin temelinde de bu hedeflerimiz yatmaktadır."

Her zaman diplomasinin ve iletişimin gücüne inandıklarının altını çizen Kaan, yakın tarihte düzenledikleri organizasyonlar ile bu etkileşimi bir saha kucaklaşması olarak tasarladıklarını belirtti.


- "Yeni diplomasi sahalarını ele alıyoruz"


Kaan, dünyanın çok farklı coğrafyalarından gelen uzmanlar, iş adamları, stratejistler ve akademisyenlerle, coğrafyanın kader olma olgusundan hareketle ticaretin, ekonominin ve kültürün yeni diplomasi sahalarını ele aldıkların belirterek, "Köprüler kurmanın, tanışmanın, tanıştırılmanın yani sözün özü, sizler gibi gönüllü paydaşların hayati önemine dikkat çektik." açıklamasında bulundu.

Kaan, "Vizyoner 19 vesilesiyle kamuya paylaştığımız MÜSİAD saha markalarının da amaç ve vizyonlarının sizlerin değerli hizmetlerine katkılar sağlayacağı kanaatindeyiz. Söz gelimi MÜSİAD Invest teşekkül yapımız ile dünyadaki saha yaygınlığımızı yurt içindeki ağlarımız ile birleştirecek bir ticaret ve yatırım ajansları sistematiğinin ilk etap bilgilendirmesini gerçekleştirdik." diye konuştu.


- "Fahri konsoloslar, dış dünya ilişkilerin gelişmesinde önemli temsilciliklerden biri"


Son iki yıla bakıldığında, fahri konsolosların sayısının 250'den 320'ye çıktığını kaydeden Kaan, "Sizler sayesinde, 120'den fazla ülkeyle aramızda sağlam köprüler kuruluyor. Fahri konsoloslar, dış dünya ile siyasi ve ekonomik ilişkilerin gelişmesinde önemli temsilciliklerden biridir. Bizlerin ticari arenada gösterdiğimiz çaba ve gayretin sahada sürdürülmesi, müthiş bir itici güç olarak karşımıza çıkıyor." dedi.

Ülkeler arasında zaman zaman görüş ayrılıkları ve krizler ortaya çıktığının altını çizen Kaan, resmi konsoloslar kadar fahri konsolosların da bu noktada büyük ve önemli birer rol üstlendiğini belirtti.

Kaan, "Çünkü bildiğiniz gibi zaman zaman diplomasinin nüfuz edemediği ya da eksik kaldığı durumlar söz konusu olabiliyor. Burada, kurdukları ilişkiler aracılığıyla devreye fahri konsoloslarımız giriyor. Bir nevi siyasetin ve diplomasının gönüllü ombusdmanları olarak hizmet veren sizleri gönülden tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Güvercin ise sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen haftalarda düzenlediğimiz Sakarya'da 24 ülkenin büyükelçisiyle organize ettiğimiz uluslararası bir diplomasi zirvesi gerçekleştirildi. Aynı şekilde yoğun bir şekilde beraber çalıştığımız karma ticaret odaları ile yoğun programlar düzenliyoruz. Dünyanın 220 iş adamı derneği ile MÜSİAD'ın anlaşmaları var.

İstanbul'da bulunan çeşitli ülkelerin konsolosları ile dönem dönem yoğun program yapıyoruz. Bu aydan itibaren bir ülke konsolosu ile MÜSİAD öğle yemeği düzenleyerek bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Fahri konsoloslarımız MÜSİAD'a çok yakın bir mantık ile ilerliyorlar. Fahri konsolos gönüllülük esası ile çalışır. MÜSİAD'ında gönüllü iş adamı teşkilatı var."


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ