Mobil Oil Türk, Türkiye'de hibrit araçlara özel motor yağı üretmeye başladı

- Mobil Oil Türk AŞ. Genel Müdürü Münci Bilgiç: - 'Mobil Super 3000 0W-20'yi buradaki tesislerimizde üretirken, hem iç pazara sunmak hem de farklı ülkelere ihraç etmek bizler için oldukça mutluluk verici bir gelişme. Mobil olarak, elektrikl

Ekonomi 22.05.2021 11:04:55 0
Mobil Oil Türk, Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.05.2021 11:04

İSTANBUL (AA) - Mobil Oil Türk A.Ş., hibrit motorlu araçların kullanımına uygun Mobil Super 3000 0W-20 motor yağını Türkiye’deki tesislerinde üretmeye başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mobil'in dünya çapındaki 30 madeni yağ harman fabrikasından birisi olan Mobil Oil Türk A.Ş.'nin tesislerinde üretilen Mobil Super 3000 0W-20, özellikle hibrit motorlu araçların yağ ihtiyaçlarını karşılayabilen sentetik motor yağı çözümü olarak öne çıkıyor. 0W-20 sınıfının istendiği Honda ve Toyota markalı araçlarla da uyumluluk sağlayan Mobil Super 3000 0W-20, Ford WSS-M2C947-A gerekliliklerini de karşılıyor.

Türkiye'de otomotiv yağlarında Mobil 1, Mobil Super, ticari araç yağlarında Mobil Delvac ve endüstriyel yağlarda ise Mobil SHC serisi olarak bilinen sentetik yağları pazara sunan Mobil Oil Türk A.Ş. dünyada olduğu gibi Türkiye pazarında da sayısı hızla artan hibrit araçlara yönelik önemli bir adım attı. Şirket bu kapsamda, hibrit motorlu araçların kullanımına uygun Mobil Super 3000 0W-20 motor yağını Türkiye'deki tesislerinde üretmeye başladı.

Açıklamada Mobil Super 3000 0W-20'a ilişkin "Barındırdığı teknolojiyle aşırı ve düşük sıcaklıktaki çalışma koşullarında çamur oluşumuna, motor paslanmasına ve korozyonuna karşı koruma sağlıyor. Ürün aynı zamanda, geniş bir sıcaklık aralığında optimum viskozite ve akışkanlık özellikleri sunuyor. Motor ömrünün uzatılmasına da yardımcı olan Mobil Super 3000 0W-20, zor çalışma koşullarında üst düzey yüksek sıcaklık koruması sağlarken, aynı zamanda motor soğutmasına yardım ediyor. " ifadelerine yer verildi.


- "Türkiye'deki hibrit araç sayısı ciddi seviyede arttı"


Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Mobil Oil Türk A.Ş. Genel Müdürü Münci Bilgiç, şunları kaydetti:

"Türkiye'de hızla büyüyen bir hibrit araç pazarı var. Özellikle son iki yılda Türkiye yollarındaki hibrit araç sayısı ciddi seviyede arttı. Son olarak, 2021'in ilk çeyreğinde Avrupa'daki hibrit araç satışları arasında ilk 10'a girmemiz de bunun en somut göstergesi oldu. Bu doğrultuda, hızla büyüyen hibrit pazarına yönelik Türkiye'de, yani yerinde üretim yapmak uzun süredir gündemimizdeydi. Mobil Super 3000 0W-20'yi buradaki üretim tesislerimizde üretirken, hem iç pazara sunmak hem de farklı ülkelere ihraç etmek bizler için oldukça mutluluk verici bir gelişme. Mobil olarak, elektrikli ve hibrit araçlara yönelik özel çözümlerimizle tüketicilerin yanında olmaya, onlara kaliteli ve güvenli ürünler sunmaya devam edeceğiz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Vanspor FK: 1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ