Milyoner sayısı 2019 sonunda 225 bini aştı

Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı, 2019'da bir önceki yıla göre 45 bin 314 kişi artarak 225 bini aştı.

Ekonomi 2.02.2020 11:35:37 0
Milyoner sayısı 2019 sonunda 225 bini aştı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.02.2020 11:35

İSTANBUL (AA) - AA muhabirinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre, yurt içinde ve dışında yerleşik milyonerlerin toplam sayısı 2019 sonunda 225 bin 440'a yükseldi.

2018 sonuna göre milyoner sayısı 45 bin 314 kişi artarken, söz konusu milyonerlerin toplam mevduatı 1 trilyon 391 milyar 597 milyon liraya çıktı. 2018 sonunda milyonerlerin toplam mevduatı 1 trilyon 109 milyar 859 milyon lira seviyesinde bulunuyordu.

2018'de 6 milyon 162 bin lira olan milyoner başına düşen ortalama mevduat tutarı, 2019 sonunda 6 milyon 173 bin lira seviyesine yükseldi.

Yurt içi yerleşik milyoner sayısındaki artış 40 bini aştı

Yurt içinde yerleşik milyonerlerin sayısı 2019'da bir önceki yılın sonuna kıyasla 40 bin 220 kişi artarak 202 bin 20'ye yükseldi. Aynı dönemde milyonerlerin toplam mevduatları 271,1 milyar liralık yükselişle 1 trilyon 295 milyar liraya çıktı.

Geçen yılın sonu itibarıyla milyonerlerin mevduatlarının 574 milyar 264 milyon lirası yerel para cinsi, 707 milyar 724 milyon lirası döviz tevdiat hesabı, 13 milyar 136 milyon lirası da kıymetli maden depo hesaplarından oluştu. Yurt içinde yerleşik milyoner başına düşen ortalama mevduat da 6 milyon 411 bin lira olarak hesaplandı.

Yurt içinde yerleşik milyonerlerin sayısı 2018'de 161 bin 800, mevduat toplamı da 1 trilyon 24 milyar 25 milyon lira düzeyinde gerçekleşti.

Yurt dışı yerleşik milyoner sayısına 5 bin kişi eklendi

BDDK verilerine göre, yurt dışında yerleşik mudi sayısı 2019 sonu itibarıyla 23 bin 420'ye yükseldi. Yurt dışındaki milyonerlerin sayısı 2018 sonuna göre 5 bin 94 kişi artarken, bu kişilerin hesaplarındaki para miktarı 96 milyar 472 milyon lira olarak hesaplandı.

Yurt dışında yerleşik mudilerin bankalardaki mevduatlarının 10 milyar 622 milyon lirası yerel para, 85 milyar 352 milyon lirası yabancı para ve 497 milyon lirası da kıymetli maden depo hesaplarından oluştu. Yurt dışında yerleşik milyoner başına düşen ortalama mevduat da 4 milyon 119 bin lira olarak hesaplandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ