Milletvekili Hakan Kahtalı’dan iddialara yanıt

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, ortağı olduğu şirketi hakkında ortaya atılan iddialar ile ilgili açıklama yaparak, 'Hem ticari hem de siyasi hayatımda tüm Malatyalı Hemşerilerimizin de şahit olduğu üzere, alnımız ve fikrimiz

Ekonomi 22.02.2022 19:46:39 0
Milletvekili Hakan Kahtalı’dan iddialara yanıt
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.02.2022 19:46

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, ortağı olduğu şirketi hakkında ortaya atılan iddialar ile ilgili açıklama yaparak, "Hem ticari hem de siyasi hayatımda tüm Malatyalı Hemşerilerimizin de şahit olduğu üzere, alnımız ve fikrimiz ’Ak’ bir şekilde bugünlere geldik. Ticari ahlakımızı inançlarımız üzerine oluşturduk ve bugüne kadar bu prensiple hareket ettik." dedi.

Malatya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’in, AK Parti Milletvekili Hakan Kahtalı’nın ortağı olduğu gıda tedariği şirketi ile ilgili gündeme getirdiği iddialara Milletvekili Kahtalı’dan açıklama geldi.

Kahtalı, bir STK temsilcisi tarafından ortağı olduğu şirket üzerinden şahsına mesnetsiz ifadeler kullanılarak algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Bir Damla A.Ş.’yi töhmet altında bırakacak açıklamaların yapılması üzerine hassaten bu bilgilendirmeyi yapma gereği duyduk. Hem ticari hem de siyasi hayatımda tüm Malatyalı Hemşerilerimizin de şahit olduğu üzere, alnımız ve fikrimiz “Ak” bir şekilde bugünlere geldik. Ticari ahlakımızı inançlarımız üzerine oluşturduk ve bugüne kadar bu prensiple hareket ettik" dedi.

Kahtalı, 25 yıldır 18 gıda ve temizlik malzemeleri firmalarının bayiliğini ysptığı firmalarının bugüne kadar hiç bir devlet desteği almadığını ve hiçbir bankadan kredi ve faiz kullanmadan kendi öz sermayesiyle 100’e yakın personeli istihdam ettiklerini ifade etti.

Malatya Şeker Fabrikası’nın şahsına ve hissedarı olduğu şirkete 50 kg torba şeker satışı bulunmadığını ifade eden Kahtalı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bize 5 kilogramlık paketler halinde gelen şekerin firmanın belirlediği kar oranıyla dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bir Damla A.Ş. sadece Türk Şeker A.Ş. Dağıtım firmasının 81 ildeki bayisinden biridir. Yaklaşık 1 yıldır bayiliğini yapmaktayız. Türk Şeker AŞ. dağıtım firması sadece şeker satışı değil, salça, makarna ve hububat gibi paketli ürünlerin de satışını gerçekleştirmektedir.

Malatya’ya büyük yatırımlar kazandırmış ve yüzlerce hemşerimize istihdam sağlayan bir şirketin böylesine mesnetsiz ifadelerle töhmet altına bırakılması ne Ahilik anlayışına ne de bir STK temsilcisine yakışmamaktadır.

Bilinçli olarak yapılan kamuoyunu aldatan bu açıklamayı orada bulunan Oda başkanlarının da konuyu bilmeden anlamadan alkışlamaları şahsımı üzmüştür. Yasal süreç ve dağıtım ağı ile ilgili detaylı bilgiye Türk Şeker A.Ş. den ulaşabilirler. Biz bugüne kadar firmamız olarak tüm yatırımlarımızı Malatya’mıza yaptık, bundan sonrada inşallah yatırımlarımızı Malatya’ya yapmaya devam edeceğiz. Biz Allah deriz, peygamber deriz çünkü biz Müslümanız. Bugüne kadar kimsenin hakkını yemedik, bundan sonra da Rabbim nasip etmesin. Bizim inancımızda devlet malını haksız yere yiyenler ebedi hayatta cehennemliktir. Sözlerime son verirken, Allah Resulü (sav) “Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun aslını araştırın.” Emrini unutmamalıyız. Şahsıma ve hissedarı olduğum şirkete yapılan bu mesnetsiz ifadeleri kınıyorum."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ