Mehmet Akif Ersoy Parkı Ve Anıtı Keçiören Sancaktepe'de açıldı

- Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: - 'Mehmet Akif Ersoy'un adına yakışan büyük bir parkı Sancaktepe Mahallemize kazandırdık. En faydalı şehir hastanesini vatandaşımızın ayağına getirdik. Burada günlük 5 kilometre yürüdü?

Ekonomi 13.03.2021 12:24:17 0
Mehmet Akif Ersoy Parkı Ve Anıtı Keçiören Sancaktepe
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.03.2021 12:24

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı dolayısıyla Sancaktepe Mahallesi’nde inşa edilen Mehmet Akif Ersoy Park ve Anıtı açıldı.

Keçiören Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, etkinlikte yaptığı konuşmasına yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Milli Mücadele’nin önemli kahramanlarından biridir. Ülkemizi dolaşarak camilerde, meydanlarda vaazlar vermiş, Milli Mücadele'ye karşı milletimizi ayağa kaldırmıştır. Yedi düvele karşı verilen Milli Mücadele’nin sonunda kaleme aldığı İstiklal Marşı’mız da milletimizin yeniden doğuşu ve devlet oluşunun sembolüdür." ifadelerini kullandı.

Altınok, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 100'üncü yılını kutluyoruz. İstiklal Marşı adından da anlaşılacağı gibi milletimizin istiklalinin tescillidir. Osmanlı İmparatorluğu’muzun parçalanması ile birlikte yedi düvele karşı başlattığımız Milli Mücadele Atatürk ve bir grup vatansever kahramanımızın kararlı duruşu neticesinde kahramanlık destanına dönüşmüş ve tarihimizde yeni bir sayfa açılmıştır. İngiliz mandasını kabul etmeyen kahramanlarımız tutuklanmak pahasına vatanı düşman işgalinden kurtarmışlardır. Bize bu toprakları vatan yapan Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum."

Altınok, İstiklal Marşı'nın yazılma sürecine ilişkin, “Milli Marşımız için yarışma düzenleniyor ve Mehmet Akif o zaman Burdur milletvekilidir. O dönemde 724 tane eser ortaya konuyor. Atatürk bakıyor ki Mehmet Akif herhangi bir eser yazmamış. Derhal Mehmet Akif'in de milli marşı kaleme almasını istiyor. Mehmet Akif de, 'Milletimin marşını, şehitlerimizin kanıyla alınmış olan bir vatan coğrafyasının marşını para karşılığında yazamam ben.' diyor. Mehmet Akif ki o dönemde üstündeki paltosunu ödünç alarak kullanmak durumunda kalmıştır. Akif, Milli Marşımız için verilecek ödülün şehit ve gazi aileleri için kurulan derneğe aktarılmasını istiyor ve İstiklal Marşı'mızı Tacettin Dergahında kaleme alıyor. Sonra Akif’e soruyorlar, 'Bir daha bu kadar güzel bir marş yazabilir misin?' diye, O da, 'Allah bir daha bu millete İstiklal marşı yazdırmasın.’ diyor." ifadelerini kullandı.


- “Şehir hastanesini vatandaşımızın ayağına getirdik”


Altınok, Mehmet Akif Ersoy’un ismine yakışan büyük bir parkı Sancaktepe Mahallesi’ne kazandırdıklarını belirterek, “Mehmet Akif Ersoy'un adına yakışan büyük bir parkı Sancaktepe Mahallemize kazandırdık. En faydalı şehir hastanesini vatandaşımızın ayağına getirdik. Burada günlük 5 kilometre yürüdüğünüz zaman sağlıklı bir yaşamın temelini atmış olursunuz. İçinde Mehmet Akif Ersoy Anıtı, yürüyüş yolu, halı saha, çocuk oyun alanı, basketbol sahası ve oturma alanları bulunuyor.” dedi.

Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut da “Mehmet Akif çok yönlü bir insandır. Sadece İstiklal Marşı’nı değil birçok başyapıt niteliğinde önemli eserleri olan bir değerdir. Keçiören Belediyemiz de güzelliklerle ilçemizi taçlandırıyor. Mehmet Akif’in ismine yakışan bu parkımız hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Verilen bilgiye göre, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı anısına İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan parkın açılışına Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ