Malatya’da yeni buğday pazarı projesinde sona gelindi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILACAK OLAN YENİ BUĞDAY PAZARININ PROJESİ İLE İLGİLİ ESNAFLARLA BİR ARAYA GELEN BAŞKAN SELAHATTİN GÜRKAN, “YAPTIĞIMIZ HER İŞTE KAMUNUN MENFAATİNİ GÖZETİYORUZ” DEDİ

Ekonomi 17.09.2020 16:56:07 0
Malatya’da yeni buğday pazarı projesinde sona gelindi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.09.2020 16:56

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan yeni buğday pazarının projesi ile ilgili esnaflarla bir araya gelen Başkan Selahattin Gürkan, “Yaptığımız her işte kamunun menfaatini gözetiyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Belediye Meclis Salonunda düzenlenen istişare toplantısında, Yeni Buğday Pazarı Projesi hakkında bilgiler verdi. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, Malatya Kayısı Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve esnafların katıldığı toplantıda konuşan Başkan Gürkan, Büyükşehir Belediyesi olarak amaçlarının Yeni Buğday Pazarının insan onuruna uygun bir çalışma koşulu içerisinde olması olduğunu söyledi.

Gürkan: Temel esas aldığımız şey kamudur

Malatya’ya yıllardır yapılmayan yatırımların kazandırıldığını ifade eden Gürkan, “Malatya’da yıllardır yapılmayan Vagon Fabrikası, Yimpaş, Kuzey Çevre Yolu, Güney Kuşak Yolu, Kuzey Kuşak Yolu, Şire ve Buğday Pazarı yapılıyor. Bir elin değmesi gerekiyordu. Biz bu hizmet ve yatırımları siyaseten bir fotoğraf olarak kullanmadık ve kullanmayacağız. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Cumhuriyet tarihinde hiç kimseye nasip olmayan bin 500 kilometreye yakın asfalt yol yapıldı. Bu büyük bir rekordur. Belediyelerin en sıkıntılı olduğu bir dönemde bu çalışmalar yapılıyor. Bir metre yer satılmadı. 4 bin dönüm yer alındı. 1 kuruş kredi alınmadan yapıldı. Bunlar Malatya tarihinde bir dönüm noktasıdır” ifadelerine yer verdi.

Yeni Buğday Pazarı’nın Malatya açısında önemli bir yatırım olacağını dile getiren Gürkan, “Bu anlamda 70 dönümlük bir yerin Yeşiltepe mevkiinde ihdas edilerek, oranın Yeni Buğday Pazarı olması noktasında ilgili arkadaşlarımız çalışmaları son noktaya getirdiler. Dükkanları küçük-orta ve büyük olmak üzere 3 kategoride yapacağız. Yeni Buğday Pazarı çalışmalarının hepsi esnaflarımızın menfaatlerine uygun bir yapı formatında ve Malatya’mıza yakışan modern bir yer olacaktır. Bizlerin temel esas almış olduğumuz şey kamudur. Her yaptığımız iş kamunun menfaatinedir. Kamunun lehine olan işlemlerdir. Şahsa, kişiye, kuruluşa, gruba yönelik tutum ve davranış bu mecliste ve belediyede olmaz ve olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın konuşmasının ardından Yeni Buğday Pazarı Projesinin sunumu gerçekleştirildi.

Yapılan sunum sonrası esnaflar Başkan Gürkan’a istek ve taleplerini ilettiler.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ