Malatya’da üreticilere 1 milyar 125 milyon liralık hibe desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya Koordinatörü Murat Tunç, IPARD-2 10’uncu başvuru çağrısı kapsamında hayvansal üretim, işleme vepazarlama sektörü için toplamda 1 milyar 125 milyon TL’lik hibe sağlanacağı

Ekonomi 13.01.2021 14:05:18 0
Malatya’da üreticilere 1 milyar 125 milyon liralık hibe desteği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.01.2021 14:05

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya Koordinatörü Murat Tunç, IPARD-2 10’uncu başvuru çağrısı kapsamında hayvansal üretim, işleme vepazarlama sektörü için toplamda 1 milyar 125 milyon TL’lik hibe sağlanacağını söyledi.

TKDK Malatya Koordinatörü Murat Tunç İPARD-2 Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Hibe Programı 10’uncu başvuru çağrısının başladığını belirterek Malatya’daki üreticileri de başvuru yapmaya beklediklerini söyledi. geride kalan 2020 yılının Malatya için verimli bir yıl olarak geçtiğini ifade eden Tunç, “2020 yılında TKDK açısından birçok projenin yapımına ve hayata geçirmesine vesile olduk. Bundan sonraki hedeflerimiz de, tabii ki daha fazlasını yapabilmek daha iyilerini hayata geçirebilmek” dedi.

10. çağrı ilanına çıkıldığını ifade eden Tunç, “Hayvancılık ve İşleme tesislerimiz mevcut. Hayvancılık projelerimizde et, süt, büyük ve küçükbaş, kaz- hindi yetiştiriciliğine desteğimiz mevcut” ifadelerine yer verdi. Verilen desteklerin yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe şeklinde olduğunu vurgulayan Tunç, “Bu desteklerde KDV muafiyetimiz mevcut. İşleme tesislerinde de bu dönemde et süt işlemesi, beyaz et işlemesi, balık işleme ve gıda işlemeleri ile ilgili bir de yaş sebze meyve işlemesi mevcut. Tabii gıda işlemesine girdiği zaman birçok alana giriyor. Mesela bu alanda sadece et, süt değil, işte baklagiller de girmekte. Birçok alana da destek vermekteyiz. Özellikle biz bu alanda Malatya Kayısı bölgesi olduğu için kayısı işletmeleri bizim için daha da önem arz etmektedir. Buradaki hibe miktarımızda yüzde 40 ile yüzde 50 arasında ve KDV muafiyeti de bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Çağrı’nın toplam miktarının 125 milyon avro olduğunu anımsatan Tunç, şunları söyledi:

“Bakanımızın geçen hafta yaptığı toplantı ile başladı. 15 Şubat’ta projelerin alımına başlayacağız. Bir kısmını 16 Mart’ta bir kısmı da 23 Mart’ta projelerin alımını sonuçlandıracağız. İnşallah 10. Çağrı ilanı Malatya’mıza için hayırlara vesile olur. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Bu tür alanlarda proje yapmak isteyenlerin muhakkak bizlerden buluşmasını istiyoruz. Çağrı’nın toplam miktarı 125 milyon avro”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ