Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu’ndan asgari ücret açıklaması

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu asgari ücret açıklamasında, “İşvereni ve işçiyi koruyan, enflasyon ile erimeyen, işverene vergi yükü oluşturmayan bir asgari ücret bekliyoruz” dedi.

Ekonomi 30.11.2021 13:29:11 0
Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu’ndan asgari ücret açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.11.2021 13:29

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu asgari ücret açıklamasında, “İşvereni ve işçiyi koruyan, enflasyon ile erimeyen, işverene vergi yükü oluşturmayan bir asgari ücret bekliyoruz” dedi.

Milyonlarca çalışanın ve işverenin merakla beklediği 2022 yılı asgari ücret zammı görüşmeleri 1 Aralık 2020 itibariyle başlıyor. Devam eden salgının etkisi ve enflasyon-kur-faiz tartışmalarının olduğu bu dönemde belirlenecek olan zam oranının hem işçi hem işveren açısından daha büyük önem kazandığını belirten MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ülkemizde sanayi, hizmet ve tarım sahasında çalışan yaklaşık 14 milyon işçi bulunuyor ve bunun yaklaşık yüzde 44’ünün asgari ücret üzerinden maaş aldığı düşünülüyor. Hal böyle olunca asgari ücret kararı büyük önem arz ediyor” dedi.

“Hem işçi hem işveren tarafını memnun edecek bir oran bekliyoruz”

Tüm kesimleri memnun edecek bir zam oranı beklediklerini vurgulayan Sadıkoğlu, “2020’de yüzde 15, 2021’de yüzde 21 artırılan net asgari ücret şu an 2 bin 825 lira. Elbette içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar göz önüne alındığında işçimizin beklentisi bu yıl oldukça yüksek. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun görüşmeleri sonrasında ortaya çıkacak olan zam oranının hem işçi hem işveren tarafını memnun edecek bir oran olacağını umut ediyoruz. Salgının devam ediyor olması, kurdaki dalgalanma, hammadde ve girdi maliyetlerinde ciddi artış iş dünyasını derinden etkiliyor. İşverenlerin üretimlerini, ticaretlerini, ihracatlarını sürdürebileceği, çalışanların da refah seviyelerini koruyabileceği bir zam oranı bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“İşveren maliyetlerinin düşürüleceği bir asgari ücret bekliyoruz”

İşçinin beklentisinin karşılanacağı, işletmelerin sürdürülebilirliğinin zarar görmeyeceği ve işveren maliyetlerinin düşürüleceği yeni bir asgari ücret beklediklerini kaydeden Sadıkoğlu, şunları söyledi:

“İşverenler olarak işletmelerimizi ayakta tutabilmek, istihdama devam edebilmek, işçilerimiz de yaşam standartlarını insani şekilde devam ettirebilmek için öngörülebilirlik istiyoruz. O nedenle işvereni ve işçiyi koruyan, enflasyon ile erimeyen, işverene vergi yükü oluşturmayan bir asgari ücret bekliyoruz. Devletimizin de bu süreçte özellikle asgari ücret maliyetleri üzerinden işverenimizi desteklemesinin elzem olduğunu düşünüyoruz. Asgari ücret enflasyon oranı üzerinde artmalı, ancak asgari ücrette vergi kaldırılmalı, gelir vergisi dilimleri yükseltilmeli, asgari ücret desteği artırılmalıdır. Ülkemizin geçtiği her türlü zorlu süreçte elini taşın altına koyan işverenlerimizin talepleri dikkate alınmalıdır.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ