Koronavirüs nedeniyle evde kalırken hareketli bir yaşam sürdürülmeli

- Medicana Avcılar Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Niymet Firdevs Fırıncı: - 'Yaşa ve vücut direncine paralel olarak hareketli bir yaşam sürmeye çalışalım. Daha önce öğrendiğimiz egzersizler varsa bunları devam ettir

Ekonomi 26.03.2020 09:13:00 0
Koronavirüs nedeniyle evde kalırken hareketli bir yaşam sürdürülmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.03.2020 09:13

İSTANBUL (AA) - Medicana Avcılar Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Niymet Firdevs Fırıncı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle evde kalırken yaşa ve vücut direncine paralel olarak hareketli bir yaşamın sürdürülmesi gerektiğini belirterek, "Daha önce öğrendiğimiz egzersizler varsa bunları devam ettirelim." ifadesini kullandı.

Medicana'dan yapılan açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle evlere sığınılan şu günlerde, evlerin tüm bir yaşam alanı olarak görülmesi ve vücudu koruyup kollayarak günlük yaşam aktivitelerine devam edilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Medicana Avcılar Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Fırıncı, Kovid-19 virüsünden dolayı evde dikkat edilecek noktalara ilişkin bilgiler verdi.

Fırıncı, vücudun direncini artıracak besinlerin tüketilmesi ancak aşırı yenilmemesi gerektiğini belirterek, "Kilo alımını artıracak şekilde yiyip içmeyelim. Protein, karbonhidrat ve yağ üçlüsünü dengeli bir şekilde yiyelim. D vitamini açısından zengin gıdaları mutlaka öğünlerimize ekleyelim. Hatta tespit edilmiş bir eksiklik varsa D vitamini tedavisini mutlaka alalım. Güneşli günlerde özellikle öğleden sonra pencerelerimizi açıp 15 dakikalık güneş banyoları alalım. Yaşa ve vücut direncine paralel olarak hareketli bir yaşam sürmeye çalışalım. Daha önce öğrendiğimiz egzersizler varsa bunları devam ettirelim." ifadelerini kullandı.

Uzun uzun oturmaktan ve yatmaktan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Fırıncı, "Evde yapılan pek çok hobi oturmayı gerektirir. Bu yüzden yarım saatten fazla oturmamaya ve ayağa kalkıp dolaşmaya ya da germe egzersizleri yapmaya başlayalım. Genç insanların hazır eve kapanmışken her işi bitirme hevesleri de uzun süre ayakta durmaya yol açacaktır. Birikmiş işlerimizi yaparken 30 dakikadan fazla ayakta kalmamaya dikkat edip kısa molalar verelim, oturalım." değerlendirmesinde bulundu.


- Kronik hastalığı olanlara uyarılar


Dr. Niymet Firdevs Fırıncı, bu dönemde çok ciddi hastalık belirtileri olmadıkça hastanelere gidilmemesi gerektiğini, mutlak ihtiyaç olmadıkça fizik tedavi seanslarına girilmemesi gerektiğini bildirdi.

Salgın sürecinde ağrıların ilaçlar yardımıyla ancak yine doktor tavsiyesi ile tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayan Fırıncı, şunları kaydetti:

"Genç ve kronik bir hastalığı olmayan insanlar için bu kadarı yeterli olacaktır. Kronik hastalık nedeniyle kısıtlanmışsanız ya da sürekli fiziksel bir engeliniz varsa günlük yaşam aktivitelerinizde yardım almak zorundasınızdır. Sürekli bir yardımcınız varsa tedavinizi ve egzersizlerinizi onlar yaptıracaktır. Dışarıdan yardım almanız gerektiğinde mutlaka sosyal yardım birimlerine telefonla başvurunuz, sokağa çıkıp kendi başınıza iş görmeye ya da hastaneye gitmeye çalışmayınız. Ev kazalarına ve düşmeye karşı gerekli önlemleri alınız."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ