Koronavirüs konut satışlarını vurdu, üretici çareyi 'online'da buldu

- Babacan Holding Üst Yöneticisi Mehmet Babacan: - 'Tüm satış ve pazarlama ekibimiz online olarak hizmet vermeye devam ediyor. Müşteriler, evlerinden veya iş yerlerinden çıkmadan uzmanlarımıza canlı olarak bağlanarak görüşebilecek' - Beyt

Ekonomi 3.04.2020 11:07:29 0
Koronavirüs konut satışlarını vurdu, üretici çareyi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.04.2020 11:07

İSTANBUL (AA) - UĞUR ASLANHAN - Koronavirüs salgını nedeniyle konut satışlarının durduğunu belirten sektör temsilcileri, durgunluğa çareyi online platformlarda gerçekleştirilen görüşmeler ve telefonla satış yönteminde buldu.

Sektör temsilcileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşların evde kalması nedeniyle konut satışlarında yaşanan gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi.

Babacan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Babacan, salgının, her sektörü olduğu gibi gayrimenkulü de olumsuz etkilediğini belirterek, mevcut şartlarda sektörde yeni bir dönemin de başladığını söyledi.

Önceliklerinin; çalışanlarının sağlığı olduğunu dile getiren Babacan, sosyal mesafeyi korumak adına çoğu firma gibi evden ve dönüşümlü çalışma sistemine geçtiklerini anlattı.

Babacan, tüketicinin evden çıkmadığı bu dönemde dijitalleşerek hizmet vermeye başladıklarını kaydederek, "Tüm satış ve pazarlama ekibimiz online olarak hizmet vermeye devam ediyor. Çeşitli uygulamaları geliştirerek tüketiciye daha iyi bir satın alma deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Maket üzerinden daire satışı yapılıyorsa görüntülü görüşme ile neden yapılmasın?" dedi.

Şimdiye kadar tüm gayrimenkul sektöründe konut satışlarının projelerin satış ofislerinden gerçekleştiğini aktaran Babacan, "Mevcut şartlarda müşterilerle yapılan tüm görüşme ve satış işlemlerinin online olarak da yapılabileceğini düşünüyoruz. Böylece müşteriler evlerinden veya iş yerlerinden çıkmadan uzmanlarımıza canlı olarak bağlanarak görüşebilecek, proje sunumlarının yapıldıktan sonra müşteriye teklif sunularak isteği doğrultusunda sanal pos uygulaması ile seçilen daire için kapora ödemesi alınabilecek." diye konuştu.


- "Telefonla rezervasyon almaya başladık"


Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, salgının etkileri hissedilmeye başladığı günden beri çalışanların sağlığı için tüm tedbirleri aldıklarını, son olarak personele evden çalışma uygulaması getirdiklerini söyledi.

Yurt dışından daha önce alınan randevuların salgın nedeniyle iptal edildiğini veya ileri bir tarihe ertelendiğini dile getiren Barman, şu anda özellikle yabancı müşterilere telefonla satış yöntemine geçtiklerini bildirdi.

Barman, "Satışta olan projelerimizin tüm görselleri, videoları zaten sitemizde mevcut. Yurt dışından bize ulaşan veya bizim ulaştığımız müşterilerimize telefonla satış yöntemine geçtik. İngilizce, Arapça, Farsça ve Urduca olmak üzere 4 dilde satış gerçekleştiriyoruz. Yoğun olarak Orta Doğu ve Körfez ülkeleri ile Pakistan ve İran'daki müşterilerimizle irtibat halindeyiz. Şu ana kadar konut satışında yaptığımız rezervasyonlar da var." dedi.

- "Online portföy sunumu başladı"


Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, tüm yurt dışı satışların durduğunu, koronavirüs nedeniyle yabancı ilgisinin kaybolma seviyesine indiğini belirterek, "Zamanla elbette yabancı ilgili tekrar tekrar oluşacak ancak trendlerin değişeceğini düşünüyorum. Bize de hem de gelen talep sonrası online satış konusunda çalışma başlattık." dedi.

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, konut satışlarının salgın sonrası durma noktasına geldiğini belirterek, salgınla birlikte insanların dışarı çıkmayıp alışverişlerini e-ticaretle yaptığından bahsetti.

Konut araştırmasının da artık online üzerinden gerçekleştiğini dile getiren Taş, "Daha önce çok görmediğimiz sanal tur, video ve görüntülü görüşme ile portföy sunumları başladı. Çeşitli uygulamalar üzerinden görüntülü görüşerek satışlar, pazarlıklar yapılıyor. Biz de online platformlardan müşterilerimizi aramaya, yeni müşteri bulmaya başladık. Online toplantılar ve eğitimler çok arttı." diye konuştu.




Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ