Kırsal kalkınmaya 970 milyon liralık hibe

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, kırsal kalkınma destekleri kapsamında kabul edilen 2 bin 745 projeye 970 milyon 173 bin lira hibe verileceğini, bu sayede 14 bin 839 kişiye istihdam imkanı sağlanacağını bildirdi.

Ekonomi 18.02.2020 14:36:24 0
Kırsal kalkınmaya 970 milyon liralık hibe
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.02.2020 14:36

ANKARA (AA) - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu desteklerin 13. etap sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bu desteklerden faydalanmak için 81 ilin Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılan başvuruların 14 Kasım 2019'da sona erdiğini anımsatan Pakdemirli, proje kapsamında il müdürlüklerine 6 bin 591 başvuru yapıldığını aktardı.

Pakdemirli, ilk değerlendirme sonucunda başvuruların 2 bin 783'ünün bakanlığa gönderildiğini bildirerek, "Merkez Değerlendirme Komisyonu bu başvuruların 2 bin 745'ini desteklemeye uygun gördü. Uygun görülen 1063 adet ekonomik yatırım projesine 814 milyon 444 bin lira, 1682 adet ekonomik altyapı yatırım projesine de 155 milyon 729 bin lira olmak üzere toplamda 2 bin 745 projeye 970 milyon 173 bin lira hibe sağlayacağız. Bu projeler sayesinde 14 bin 839 kişiye istihdam da sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

Uygun görülen proje sahipleri ile il müdürlükleri arasında hibe sözleşmelerinin imzalanacağını kaydeden Pakdemirli, böylece yatırım sürecinin başlayacağını ve 15 Kasım 2020'ye kadar projelerin fiziki olarak tamamlanacağını belirtti.

Açıklamada, desteklemeden yararlanacak projeler de yer aldı. Buna göre, kabul edilen ekonomik yatırım projesi konuları ve sayıları şöyle:

"375 bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması projesi, 80 hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması projesi, 15 su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması projesi, 58 çelik silo (tarımsal ürünlerin depolanması) projesi, 53 soğuk hava deposu projesi, 35 yenilenebilir enerji kullanan seralar projesi, 66 yenilenebilir enerji üretim tesisi projesi, 10 hayvansal ve bitkisel orijinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması projesi, 371 büyükbaş, küçükbaş, hindi ve kaz yetiştiriciliği, su ürünleri ve kültür mantarı üretimine yönelik sabit yatırım tesisi projesi."

Kırsal ekonomik altyapı yatırımları ise "10 kırsal turizm yatırımı, 1659 çiftçilik faaliyetlerinin geliştirilmesi, 12 el sanatları ve katma değerli ürünler, 1 bilişim sistemi yatırımları." şeklinde belirlendi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ