Kaya,"Alabalık üretiminde kapasitemiz 10 bin tonun üzerine çıkacak"

TUNCELİ’DE 23 TESİSTE YILLIK 6 BİN 500 TON ALABALIK ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLİRKEN, PANDEMİ ZAMANINDA DA ÜRETİME DEVAM EDİLDİĞİ BELİRTİLDİ.

Ekonomi 12.05.2020 11:36:06 0
Kaya,"Alabalık üretiminde kapasitemiz 10 bin tonun üzerine çıkacak"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.05.2020 11:36

Tunceli’de 23 tesiste yıllık 6 bin 500 ton alabalık üretimi gerçekleştirildiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Kaya, yeni müracaatların tesisleşmesi sonrasında mevcut üretim kapasitesinin 10 bin tonun üzerine çıkacağını söyledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Kaya, tüm dünyayı etkisi altına alan salgına rağmen il genelinde faaliyet gösteren alabalık tesislerinden üretim ve denetim faaliyetlerinin devam ettiğini bildirildi.

Kentin su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliği alanında avantajlı konumda bulunduğunu belirten Kaya, “İlimizde hali hazırda toplamda 6 bin 500 ton yıl kapasiteli 23 adet alabalık yetiştiricilik tesisi ve yine toplamda 46 milyon adet yıl kapasiteli 3 adet alabalık kuluçkahanemiz bulunuyor. İl Müdürlüğümüze yapılmış olan yeni müracaatların tesisleşme süreçlerini tamamlamaları halinde mevcut üretim kapasitemiz 10 bin tonun üstüne çıkacaktır” dedi.

Su ürünleri yetiştiriciliğin gelişmesi için yoğun gayret ve çaba içinde olduklarını aktaran Kaya, “İlimizdeki göl, gölet ve akarsularımızdaki mevcut balık varlığının korunması ve buralarda yapılan ticari balık avcılığının mevzuat hükümleri çerçevesinde, sürdürülebilir bir şekilde yerine getirilmesi için de sarf edilmektedir. İlimiz genelinde su ürünleri bakımından yeterli ve güvenilir gıda arzı sağlanması için, yetiştiricilik tesislerinde üretilen balıklardan ve kullanılan yemlerden alınan numunelerde kalıntı izlemesi için yetkili laboratuvarlarda analizler yapılmaktadır.Pandemi günlerinde de tüketicilerin sağlıklı, güvenilir gıdaya ulaşması için, teknik ekiplerimizce gerekli denetim, kontrol ve analiz çalışmaları herhangi bir sekteye uğratılmadan yerine getiriliyor. Bu bağlamda işletme sahipleri ve çalışanlarına da gerekli bilgilendirmeler yapılıyor"ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ