Kaspersky, öğrencilere mobil güvenlik trendlerini anlattı

- Kaspersky'nin Cyber Day etkinliğinin katılımcıları, önde gelen endüstri uzmanlarından mobil ve IoT güvenliği trendleriyle ilgili konularda bilgi edindi.

Ekonomi 5.03.2020 12:13:34 0
Kaspersky, öğrencilere mobil güvenlik trendlerini anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.03.2020 12:13

İSTANBUL (AA) - Beykent Üniversitesi, eğitici dersler, etkileşimli oturumlar, tartışmalar ve networking fırsatlarının bir arada sunulduğu Kaspersky'nin Cyber Day etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Kaspersky'nin açıklamasına göre, Beykent Üniversitesi ve diğer üniversitelerden etkinliğe katılan öğrenciler, siber güvenlik alanında dünya çapındaki son gelişmeleri öğrenme şansını yakaladı.

Katılımcılar, önde gelen endüstri uzmanlarından mobil ve IoT güvenliği trendleriyle ilgili konularda bilgi edindi. Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Dmitry Galov siber güvenlik alanında çeşitli bilgiler sunarken öğrenciler aynı zamanda Kaspersky Eğitim Programları Uzmanı Alina Kenzhaeva liderliğinde İnteraktif Koruma Simülasyonu eğitimi (KIPS) oturumuna katıldı.

Dmitry Galov, konuşmasında 100'den fazla öğrenciye bugünün en yaygın sorunlarından olan mobil ve IoT güvenliği konularını anlattı. Galov, konuşmasında, güvende kalmak için alınması gereken önlemlere ilişkin başlıklardan bahsetti. Türkiye'de ikinci kez düzenlenen Kaspersky Cyber Day etkinliğinde öğrenciler, endüstri uzmanlarıyla doğrudan çalışma şansı buldu.


- "Türkiye banka hesaplarına yapılan saldırılarda dünyada altıncı sırada"


Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Dmitry Galov, üniversitede yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Mobil tehdit ortamı Türkiye'de çok canlı ve hızla değişkenlik gösteriyor. Birçok ülkede kullanıcılar son derece rahatsız edici reklam indirme yazılımları gibi minör tehditlerden muzdarip olsa da Türkiye, banka hesaplarına yapılan kötü niyetli saldırılar konusunda tüm dünyada altıncı sırada bulunuyor. Mobil bankacılık truva atları en hızlı gelişen, esnek ve tehlikeli kötü amaçlı yazılım türlerinden biri. Saldırganların hedefi genellikle banka hesaplarındaki varlıkları ele geçirmek olsa da zaman zaman amaçları kimlik hırsızlığı da olabiliyor. 2019'da 6 bin 535 saldırıyı önledik ve bu eğilim 2020'de de devam edebilir."

Kaspersky araştırmacılarının son dönemdeki değerlendirmeleri, 2019'da mobil reklamcılık Truva atları ve casus yazılımlarda artış görüldüğünü ve akıllı telefon kullanıcılarının kişisel verilerinin daha da fazla tehlikede olduğunu ortaya koydu.

Mobil reklamcılık truva atlarının hedef aldığı kullanıcı sayısı 2018'e kıyasla üç kat artarak genel tehdit sayısının yüzde 63'ünü oluşturdu. Kaspersky araştırmacılarının elde ettiği son verilere göre 2019'da Türkiye'de toplam 48 bin 826 kullanıcı mobil telefonları üzerinden saldırıya uğradı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ