Kardemir 'dar platina' üretimine başladı

- Kardemir Genel Müdürü Hüseyin Soykan: - 'Bu üretim Kardemir için önemli bir kilometre taşıdır. Kardemir, sahip olduğu ürün yelpazesiyle sektörde Türkiye ve dünyanın sayılı üreticileri arasında' - 'Şu anda tamamen ithal edilen 205-4

Ekonomi 27.02.2020 10:09:35 0
Kardemir
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.02.2020 10:09

KARABÜK (AA) - Türkiye'de ithalat yoluyla tedarik edilen katma değeri yüksek yeni ürünler geliştirerek otomotiv, savunma, makine imalat ve demir yolu sektörlerine yönelik hizmet sunan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (Kardemir), "dar platina" ile yassı çelik üretimine başladı.

Fabrikadan yapılan yazılı açıklamada, Ray Profil Tesislerinde bir süredir devam eden dar platina formunda yassı çelik deneme üretimlerini başarıyla sonuçlandırıldığı belirtilerek, 205-405 milimetre genişlik, 20-80 milimetre kalınlık aralığında ve 72 metre boya kadar üretilen dar platina ürünlerinin, müşteri taleplerine uygun olarak 6 ve 12 metre boylarında ticari pazara sunulduğu bildirildi.

Kardemir'in demir yolu rayı ve tekeri, ağır profil ve kalın kangal üretimlerinde Türkiye'nin tek üreticisi konumunda olduğu aktarılan açıklamada, fabrikalarının platina üretimine başlamasının yassı ürüne geçiş için de atılan ilk adım olarak görüldüğü, ağırlıklı olarak makine imalat ve kalıpçılık sektörlerinde kullanılan platina için 2020 yılında 25 bin ton üretim hedeflendiği, 520 milimetre genişliğe kadar platina üretimi için de deneme üretimlerinin sürdürüldüğü kaydedildi.


- "Yeni ürün kaliteleri geliştirmeye yönelik gayretlerimiz devam edecek"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Kardemir Genel Müdürü Hüseyin Soykan, bu üretimin önemli bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.

Soykan, şunları ifade etti:

"Kardemir, sahip olduğu ürün yelpazesiyle sektörde Türkiye ve dünyanın sayılı üreticileri arasında. Yönetim Kurulumuzun vizyoner yaklaşımıyla aynı anda demir yolu rayı, demir yolu tekeri, inşaat çeliği, hafif ve ağır profil, ince ve kalın kangal üretimini yapabilen, bu ürünleri yeni çelik kaliteleriyle farklı sektörlerin kullanımına sunabilen ve böylelikle hem ithal ikamesi sağlayan hem de sektördeki rekabet gücünü her geçen gün artıran bir şirketiz. Platina üretimimiz de bu yaklaşımın bir sonucu ve uzun ürün grubundan sonra yassı ürün grubunda attığımız önemli bir adım."

Soykan, şu anda tamamen ithal edilen 205-405 milimetre genişlik ve 20-80 milimetre kalınlık aralığında üretimlerin yapıldığını ve ilk satışları da gerçekleştirildiğini dile getirerek, "Bu yıl 25 bin tonluk bir üretimle piyasada olacağız. Kısa süre içerisinde hedefimiz 100 bin ton üretime ulaşmaktır. Bu alandaki genişliği 520 milimetreye çıkarmak içinde çalışmalar devam ediyor. Mevcut orta karbonlu çelik kalitesi (C45) ürün grubumuza 42CrMo4 kalitesi de eklenmiş oldu. Katma değeri yüksek yeni ürün kaliteleri geliştirmeye yönelik gayretlerimiz hiç durmadan devam edecek." ifadelerini kullandı.




Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ