Karaca: “e-fatura sistemi ile ilgili yeni bir değişiklik yok”

Erzurum Matbaa, Kırtasiye Ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Yıl Sonu Yaklaşırken Vergi Mükellefleri Tarafından Sıkça Gündeme Getirilen E Fatura Sistemiyle İlgili Açıklamalarda Bulundu.

Ekonomi 3.12.2019 15:13:41 0
Karaca: “e-fatura sistemi ile ilgili yeni bir değişiklik yok”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.12.2019 15:13

Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, yıl sonu yaklaşırken vergi mükellefleri tarafından sıkça gündeme getirilen e fatura sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Matbaacılar Federasyonu Yönetim Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Abdullah Kiraz ile Ankara’da bir araya gelerek e-fatura sistemine geçen vergi mükelleflerinin durumunu ve maliye ile anlaşmalı matbaaların sorunlarını masaya yatırdılar.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, “Kamuoyunda yıllık satış hasılatları yani yıllık cirosu 5 milyon TL.’yi aşanların 01.01.2020’den itibaren e-arşiv, e-faturaya geçişleriyle ilgili kamuoyunda çok bilgi kirliliği var. Sanki herkes 2020 yılının başlarında bu sisteme geçecekmiş gibi bir algı oluşmuş durumda. Oysa 2020 yılında sadece cirosu 5.000.000 TL’yi geçen vergi mükellefleri e arşiv sistemine geçecekler, yıllık satış cirosu 5.000.000’un altında kalanlar ise yine fatura ve benzeri resmi evraklarını anlaşmalı matbaalarda bastırabilecekler. Bu konuda 2025 yılına kadar herhangi bir değişiklik olmayacak.” Dedi.

Konu ile ilgili olarak Ankara’da görüştükleri Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Abdullah Kiraz’a merak edilen soruları ilettiklerini dile getiren Karaca, 509 Sayılı Vergi Usul Kanununun sadece 5 milyonda kalacağını, 3 milyon, 1 milyon gibi, 2020. 2021. 2022 yılları için herhangi bir çalışmanın olmadığını, 5 Milyondan daha aşağıda ciro yapan mükelleflerin sisteme geçişinin güçlüklerini bildirdiklerini, dolayısıyla bununla ilgili yeni bir çalışma yapmadıklarını ifade etti.

Bazı suistimaller de söz konusu

Karaca, “Diğer taraftan Entegratör denen e-arşiv fatura sistemlerini satan firmaların farklı algılar oluşturduklarını, sanki her vergi mükellefi bu sisteme bir an önce geçecekmiş gibi bazı algılar yaydıklarını ve bu algılar kesinlikle doğru değildir. Türkiye’de aktif vergi mükelleflerinin bağlı bulundukları vergi dairelerinde bilgi almadan e-fatura sistemine geçmemeleri gerekir. E-Fatura sistemine geçen vergi mükelleflerinin tekrar normal fatura sistemine geçmeleri de mümkün değil. Vergi mükelleflerinin tek muhatapları bağlı bulundukları vergi daireleridir. Bütün bilgilere de oradan ulaşabilirler.” diye konuştu.

Karaca, konu ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve Mali Müşavirler Odasıyla da ortak bir çalışma içerisinde olduklarını ve anlaşmalı matbaaları bu konuda bilgilendirdiklerini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ