İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji çevrim içi robotik eğitimi, robot yarışması ile tamamlandı

- DogaTech Riders eğitiminin sonunda katılımcılar, 24 saat süren online yarışmada yer aldı

Ekonomi 24.03.2021 14:03:16 0
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji çevrim içi robotik eğitimi, robot yarışması ile tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.03.2021 14:03

İSTANBUL (AA) - İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknolojileri ekibi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent’te faaliyet gösteren Acrome Robotics firması ile çevrim içi robotik eğitimi geliştirdi.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, 7'den 70'e tüm yaş gruplarının yoğun ilgi gösterdiği eğitim programı, ilkokuldan üniversiteye kadar tüm kademelere ve velilere açık olarak gerçekleşti.

DogaTech Riders eğitiminin ilk etabı olan ve 15 hafta süren ilk kur tamamlandı. 15 haftalık eğitimi içeren ikinci kur ise 20 Mart'ta başladı. Çevrim içi eğitimleri tamamlayan herkes İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji ve Acrome Robotics onaylı başarı sertifikası alacak.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji tarafından verilen çevrim içi robotik eğitimin ardından DogaTech Riders Robot Yarışması düzenlendi. Tüm İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencilerine ve DogaTech Riders kurs katılımcılarına açık olarak düzenlenen yarışmada öğrenciler, final heyecanını çevrim içi yaşadı. Yarışma parkurunu en iyi ve en hızlı algoritmayı geliştirerek tamamlayan ve derece elde eden yarışmacılar canlı yayında açıklandı.

Açılış konuşmasını İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörü Hakan İnanır'ın yaptığı canlı yayına, Acrome Robotics Kurucusu Başar Şahinbeyoğlu konuk oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörü İnanır, "DogaTech kodlama eğitimi ile ilkokul öğrencileri blok tabanlı, ortaokul öğrencileri ise Python programlama dilini öğrenme şansı buluyor. Programlama bilgisine güvenenler için ise DogaTech Riders eğitim programımızı uyguluyoruz. Geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyler yetiştiriyoruz." ifadelerini kullandı.


- Yeni nesil eğitim


İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, DogaTech Riders çevrim içi robotik kursuyla geleceğin teknolojilerini üretecek olan öğrencilerinin robotik kazanımlarını uzaktan eğitim sürecinde de destekliyor. Matematik, fizik gibi dersleri, gerçek dünyadaki kullanım alanlarından biri olan robotik ile birleştirerek öğrencilere, uygulamaları deneyimleme imkanı tanıyor.

Python programlama dili, fizik ve matematik prensiplerini içeren bir kurs olarak geliştirilen DogaTech Riders çevrim içi eğitimiyle öğrenciler, temel robotik kazanımlar elde ediyor. Canlı simülasyon ortamında robotlarını programlamak için temel fizik ve matematik prensiplerini kullanarak otonom araçlar ve endüstriyel robotlar gibi günümüz teknolojileri ile tanışıyor, robotlarını programlıyor.

Online robotik eğitimine katılan öğrenciler, yazılım sektöründe en çok kullanılan programlama dillerinden biri olan Python dilini öğrendikleri için ileride meslek hayatlarında karşılarına çıkabilecek endüstriyel robotik uygulamalarını canlı simülasyon ortamında deneyimleme imkanı buluyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ