İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz: Ekonomik saldırıların ABD’ye de bir bedeli var

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz, 'Ekonomik saldırıların ABD'ye bir bedeli var. Türkiye’nin doğrudan sınır güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine harekat yapmak için, o terör unsurlarını besleyenlerden izin alması düşünüle

Ekonomi 10.10.2019 19:00:13 0
İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Kopuz: Ekonomik saldırıların ABD’ye de bir bedeli var
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.10.2019 19:00

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, ekonomik saldırıların ABD'ye bir bedeli olduğunu belirtti.

İSTİB'in ekim ayı toplantısında konuşan İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Türkiye’ye ekonomik saldırı tehdidinde bulunan ABD Başkanı Donald Trump’ı eleştirerek, bu saldırıların sadece Türkiye’ye değil ABD’ye de zarar verdiğini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın attığı bir tweetle Türkiye'yi yeniden tehdit ettiğini ve geçen yılki ekonomik saldırıları yaptırdığını itiraf ettiğini aktaran Kopuz, "ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin 'limitler dışında kabul edilebilecek herhangi bir şey' yapmaması için tehditler savuruyor. Ama limitlerin ne olduğunu da, ne yapılırsa aşılacağını da söylemiyor. İşte o bilinmeyen limitleri aşan Türkiye’nin başına neler geleceğini de, şöyle ifade ediyor, ('Türkiye ekonomisini tamamen yok ederim ve mahvederim (Bunu daha önce de yapmıştım!)'Geçen yıl, biz ekonomik saldırı olduğunu söylerken, krizin tamamen iç dinamiklerden kaynaklandığını söyleyenler, bu itiraftan sonra utanmışlar mıdır? Hiç sanmıyorum." dedi.

"Türkiye kuru gürültüye pabuç bırakacak bir ülke değildir"

ABD’nin son yıllardaki dış politikasının tamamen bozulduğunu ifade eden Kopuz, “Donald Trump, ABD vatandaşlarının vergileriyle, kimi zaman müttefik, kimi zaman da stratejik ortak olarak tanımladıkları bir ülkeye, pahalı ekonomik operasyonlar yapıyor. Düşman ilan ettiği ülkeleri işgal ediyor, sonra da 'fazla kaldık, artık dönelim' diyor. Tüm bu garip dış politikanın bir bedeli var elbette. ABD’nin bütçe açığı geçen ay tam 1 trilyon doları geçti. Evet, 1 trilyon dolar. Bu arada, bu ABD bütçesi içinde de çok büyük bir rakam.
Eylül 2019’da tamamlanan bütçe yılı sonunda, devletin gelirleri 3 trilyon doların biraz üzerinde, giderler ise 4 trilyon 150 milyar dolar oldu. Yani açık gelirin üçte birinden fazla." diye konuştu.

"Ama kesinlikle bildiğim şudur ki, Türkiye kuru gürültüye pabuç bırakacak bir ülke değildir. Türkiye yapacağı operasyonlarda limitlerini kendi belirler, kendi belirlediği limitlere uyar. Türk milleti de sadece ekonomik saldırıları değil, vatanına yapılmış fiili işgalleri de püskürtmesini bilmiş, kahraman bir millettir." ifadelerini kullanan Kopuz, ekonomik saldırıların ABD'ye bir bedeli olduğunu belirtti.

Barış Pınarı Harekâtına da değinen İSTİB Başkanı Kopuz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye Milli Ordusu’yla birlikte başlattığı harekatın bölgedeki tüm terör unsurlarını yok edeceğine olan inancımız tamdır. Türk iş dünyası olarak ordumuzun ve devletimizin yanındayız. Türkiye’nin doğrudan sınır güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine harekat yapmak için, o terör unsurlarını besleyenlerden izin alması da, onların tehditlerine boyun eğmesi de düşünülemezdi. Türkiye limitlerinin kendisinin belirleyeceği bu harekâtı hakkıyla yapacak ve terör örgütlerini hezimete uğratacaktır. Cenabı Allah kahraman Ordumuzu muzaffer eyler inşallah."

"Kaçak işçiler toplumun adalet duygusunu zedeliyor"

Kopuz, şunları kaydetti:

"Son dönemde izinsiz çalışan yabancıların artması, ticaret hayatını olumsuz etkilemektedir. Bu durum firmalar arasında haksız rekabet oluşturuyor. Yabancı ve kaçak işçi çalıştırılmasının sonucunda, bizim işçilerimizin iş bulması zorlaşıyor, işsizlik artıyor. Sonuçta, haksız rekabete uğrayan işverenin de, iş bulamayan işçinin de adalet duygusu zedeleniyor. Valiliğimiz bu konuda geçen aylarda başlattığı çalışmalar ile önemli yol aldı."

İstanbul Ticaret Borsasının çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Başkan Ali Kopuz, “Kuruluşumuzun 95. yılında gıda ve tarım sektörleri başta olmak üzere, iş yaşamını ilgilendiren her konuda, söz sahibi olan bir kurum haline geldik” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ