İranlı kuaförlere güzellik eğitimi

Van Berberler ve Kuaförler Odası tarafından organize edilen iki günlük bir çalışma ile 30 İranlı bayan kuaföre uzman eğitmenlerce saç boyama ve saç şekillendirme konularında uygulamalı eğitimler verildi.

Ekonomi 9.10.2016 23:55:44 0
İranlı kuaförlere güzellik eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.10.2016 23:55

Van Berberler ve Kuaförler Odası tarafından organize edilen iki günlük bir çalışma ile 30 İranlı bayan kuaföre uzman eğitmenlerce saç boyama ve saç şekillendirme konularında uygulamalı eğitimler verildi.


Bir otelde verilen eğitimlerle konuşan Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, İstanbul’dan gelen saç kesim ve renklendirme eğitimi uzmanı Gökhan Duman ile yardımcısı Emre Uçar tarafından iki günlük eğitim verildiğini söyledi. Koç, “İran’dan gelen 30 kişilik bayan kuaförlerine burada iki gün süren bir eğitim verdik. Bildiğiniz gibi bizler geçen Ramazan ayında da bir gruba aynı şekilde eğitimler vermiştik. Bu sefer de Ecrin Kozmetik sponsorluğunda çok güzel bir eğitim oldu. Buradaki asıl amacımız İranlı kuaförlere bir şeyler öğretmek ve ilimize gelmelerini sağlamaktır. Ülkemiz bu konularda gerek kalite gerekse eğitim anlamında çok daha ileridedir. Bunun için zaman zaman İranlı kuaförlerimiz bu tür taleplerde bulunmaktadır. Bizler de bu talepler doğrultusunda bu eğitimleri vermeye çalışıyoruz” dedi.


Bundan sonraki eğitimlere Vanlı kuaförleri de dahil etmeyi planladıklarını aktaran Koç, “Bundan sonraki eğitimimiz inşallah tamamen ücretsiz olacak ve ilimizdeki kuaför esnafı da dahil olacak şekilde düzenleyeceğiz. Özellikle İranlı bayan kuaförlere yönelik çalışmalarımız da devam edecek. İlimize ne kadar turist gelirse bu ekonomimizi olumlu anlamda etkiler ve herkesin faydasına olur” ifadelerini kullandı.


İki günlük eğitim kapsamında İran’ın çeşitli kentlerinden gelen 30 bayan kuaförüne saç boyama ve saç şekillendirme konularında uygulamalı eğitimler verildi. Ayrıca İranlı bayan kuaförlere Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (Yaka-Koop) tarafından iş yerlerine asmaları amacıyla “Bu iş yerinde 18 yaş altı gelin saçı taranmamaktadır” yazılı afişler dağıtıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ