IoT Eurasia'da dijital fabrikalar ve robotların geleceği konuşuldu

- Mitsubishi Electric, IoT Eurasia etkinliğinde robotların geleceğini ve fabrika otomasyon alanındaki güncel teknolojileri sektör temsilcileri ile paylaştı

Ekonomi 3.03.2021 13:41:43 0
IoT Eurasia
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.03.2021 13:41

İSTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric, bu yıl 4'üncüsü gerçekleşen IoT Eurasia etkinliğine katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, işletmelerin ve sanayicilerin dijital dönüşüm sürecine entegrasyonu için Sanayi 4.0'a uyumlu inovatif teknolojiler geliştiren Mitsubishi Electric, 23 Şubat'ta çevrim içi olarak düzenlenen IoT Eurasia etkinliğine katıldı.

Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, "Dijital Fabrikalar ve Robotların Ruhu" sunumuyla robotların geleceğine değinirken, Ürün Yönetimi ve Pazarlama PLC Ürün Takım Lideri Merve Sarıhan ile Ürün Yönetimi ve Pazarlama Takımı Servo ve Hareket Kontrol Ürünleri Takım Lideri Ali Can Kıbrıslı, "Titreşim Bastırma Kontrolü" başlıklı canlı demo sunumlarıyla Mitsubishi Electric'in güncel teknolojilerini tanıttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Bizel, şunları kaydetti:

"Günümüzde, fabrikanın içinde bulunan fiziksel süreçlerin siber dünyaya gerçek zamanlı olarak aktarılması konusunu ana yapı taşı olarak değerlendiriyoruz. Daha önceki sanayi evrelerinde her bir evrenin yapı taşı vardı. Sanayi 4.0 evresinin ana yapı taşlarının gömülü bilgisayarlar ve yazılım teknolojileri olacağını düşünüyoruz. Akıllı algılayıcılarla robotların anlayıp, algılayıp ona göre kararlar verebilmesini mümkün kılmak üzere çalışıyoruz.

100 yıllık teknoloji devi Mitsubishi Electric olarak gelecek bir asır için vizyon oluşturup çalışıyoruz. En büyük hayallerimizden biri, gelecekte robotlarımızın kendi kendilerine karar alıp tüketici ihtiyaçlarını giderebilecek yetkinliğe sahip olmasıydı. Yapay zeka teknolojileriyle güçlendirilmiş bu yeni yaklaşıma Mitsubishi Electric'in tescilli AI markası olarak MAISART (Mitsubishi Electric's AI creates the State-of-the-ART in technology) ismini veriyoruz. Bu tescilli teknolojimiz, 3 ana bölüm halinde çalışıyor. Bu aşamalarda 'derin öğrenme', 'pekiştirmeli öğrenme' ve 'büyük veri analizi' sistematiğini kullanıyoruz. Sanayideki 30 yılı aşkın üretici tecrübemiz sayesinde ve bu 3 sistematiği bir araya getirerek robotlarımıza yakın gelecekte bilinç katmayı hedefliyoruz. Sanayi 4.0'a yanıt veren dijital fabrika konseptimiz e-F@ctory ve şirketlerin yapay zekadan maksimum fayda elde etmelerini sağlayan MAISART teknolojisinin Dijital İkiz uygulamalarına paralel entegrasyonuyla da yapay zeka ile ilgili pek çok projede yer alıyoruz."


- Doğrudan veri gönderme fonksiyonları bulunan gelişmiş PLC serisi


Mitsubishi Electric Ürün Yönetimi ve Pazarlama PLC Ürün Takım Lideri Merve Sarıhan da Mitsubishi Electric'in 5 PLC ailesi bulunduğunu belirterek, "MELSEC iQ-R Serisi; en son pazara sunulan en yüksek performansa sahip, Mitsubishi Electric’in Sanayi 4.0'a yanıtı olan e-F@ctory için ideal fonksiyonlara sahip, MES ve ERP sistemlerine doğrudan veri aktarımını sağlayan bir PLC serisidir. iQ-R serisi Multi CPU sistem desteklidir, yani birçok farklı prosesler için kullanılan CPU modülleri tek bir ana ünite üzerinde birlikte yan yana kullanılabilirler. Yan yana monte edilen modüller, bir önceki serimizden yaklaşık 40 kat daha hızlı veri iletişimini destekleyen ana ünite sayesinde birbirleri ile yüksek hızda haberleşme sağlayabilir. Modüller arası senkronizasyon özelliği ile yan yana monte edilen CPU'lar ve modüller ile Network senkronizasyon ile de aynı network hattı üzerindeki tüm ürünler birbirleri ile senkron çalışabilir. Ek olarak, birçok önleyici bakım ve güvenlik fonksiyonlarımız bulunmaktadır. MELSEC iQ-R Serisi mühendislik yazılımı GX Works3 ile tüm bu özellikler ve fonksiyonlar ilgili arayüzler ile parametresel olarak program yazmaya gerek kalmadan kolayca ayarlanabilir." ifadelerini kullandı.

Mitsubishi Electric Ürün Yönetimi ve Pazarlama Takımı Servo ve Hareket Kontrol Ürünleri Takım Lideri Ali Can Kıbrıslı ise ileri teknolojiyle geliştirilmiş servo sürücülerde birçok özellik bulunduğunu aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tek tuşla servo motoru sistemine uyumlu bir şekilde ayarlama yapılabiliyor. Servo sürücülerimiz içerisinde bulunan çoğu patentli yazılımlarımızdan bir tanesi de geliştirilmiş titreşim bastırma kontrolü. Makinede ve yükte oluşabilecek titreşimleri bastırabilmek için Mitsubishi Electric sürücülerde birden fazla dahili filtre bulunuyor. Gelişmiş titreşim bastırma kontrolünün üç atalet sistemini destekleyen titreşim bastırma algoritması sayesinde iki tür düşük frekanslı titreşim bastırılabiliyor. Bu fonksiyonun, bir kolun ucunda ve bir makinede üretilen yaklaşık 100 Hz veya daha düşük frekanstaki titreşimi bastırmada etkili olduğunu söyleyebiliriz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ