İnşaat sektörü zor günler geçiriyor

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, pandemi sürecinde ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Bu günlerde inşaat sektöründe de zorluklar yaşamaktayız. Bu sıkıntıların başında inşaat m

Ekonomi 10.02.2021 15:19:36 0
İnşaat sektörü zor günler geçiriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.02.2021 15:19

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, pandemi sürecinde ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Bu günlerde inşaat sektöründe de zorluklar yaşamaktayız. Bu sıkıntıların başında inşaat malzemelerine gelen zamlar ve fiyat artışı var” dedi.

Kısa adı MİM-DER olan Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği’nde, 2021 yılı İnşaat Sektörü İstişare Toplantısı düzenlendi. Programda konuşan MİM-DER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, yaşanan pandemi nedeniyle ülke olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiklerini belirterek “Bu günlerde inşaat sektöründe de zorluklar yaşamaktayız. Bu sıkıntıların başında inşaat malzemelerine gelen zamlar ve fiyat artışı var. Bu fiyat artışları maalesef inşaat sektörünü zor duruma sokmuş, kentsel dönüşümü yavaşlatmış, dolayısıyla vatandaşlara da yansımaktadır” dedi.

Dernek olarak kentsel dönüşüme önem verdiklerini dile getiren Bülbüloğlu, “Deprem coğrafyasında yer alan bir ülkede yaşıyoruz. 7 milyona yakın kentsel dönüşüme uğraması gereken yapı stokumuz var. Bunların dönüşümünün yapılması açısından kentsel dönüşüm anlamında 6306 sayılı kanun çerçevesinde gerekli eklemelerin yapılması gerektiğini hem basın yoluyla hem de sosyal medya yoluyla dile getiriyoruz. Ayrıca malzeme üreticilerinin maalesef döviz kurunu bahane ederek yüzde 50 ile yüzde 200 arasında yaptıkları zamlar neticesinde bugün sektörde büyük bir sıkıntı yaşamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Bu durumun siyaset üstü bir durum olduğunu ve sadece müteahhitleri ilgilendiren bir sıkıntı olmadığını da dile getiren Bülbüloğlu, “Üreticiden tüketiciye hepimizi doğrudan veya dolaylı olarak etkilemektedir. Bizler MİM-DER çatısı altında elimizden geldiğince Malatya için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Bunda en önemli görev dernek olarak bize düşmektedir. Belediyelerimiz ile yerel yöneticilerimiz ile hükümetimizle iş birliği içerisinde daha iyi işler yapacağımızdan hiç şüphe yok. Ancak saydığımız bu konularda tabi ki yerel yönetimlerimizin desteğini her zaman beklemekteyiz. Gerekli yerlere başvurularımızı yaptık, inşallah bu konuda netice alacağız” diye konuştu.

Programda ayrıca önceki dönemde dernek başkanlığı görevini yapan Mustafa Kırteke ile Mustafa Duyar’a da emeklerinden dolayı Başkan Mehmet Bülbüloğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ