ING Türkiye'den 2020'de 768,1 milyon TL konsolide net kar

- Geçen yılın sonunda ING Türkiye'nin konsolide aktif toplamı 66,2 milyar TL, vergi öncesi karı da 987 milyon TL oldu - ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz: - 'Dijital liderlik, tasarrufun artırılması ve ihracatın desteklenmesi hedefler

Ekonomi 15.02.2021 20:39:21 0
ING Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.02.2021 20:39

İSTANBUL(AA) - ING Türkiye, geçen yıl 768,1 milyon TL konsolide net kar elde etti.

ING Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, 2020 sonunda ING Türkiye'nin konsolide aktif toplamı 66,2 milyar TL, vergi öncesi karı ise 987 milyon TL oldu.

Yıl sonu itibarıyla konsolide öz kaynakları 9,4 milyar TL, konsolide sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 24,18 olarak gerçekleşen ING Türkiye, 2020 sonunda ekonomiye 41,2 milyar TL'si nakdi olmak üzere toplam 49,6 milyar TL'lik kredi desteği sağladı.

ING Türkiye'nin mevduat hacmi ise 40,1 milyar TL'ye yükseldi. Banka, 768,1 milyon TL konsolide net kar elde etti.


- "Müşterilerimizi bu dönemde ekonomik açıdan destekledik"


Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, güçlü sermaye yapısı ile müşterilerinin finansmana erişimlerini kolaylaştırdıklarını belirterek, "Salgın döneminde çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve toplumun sağlığını korumaya yönelik destek sağlamayı önceliklendirdik. İş sürekliliğini ve müşteri memnuniyetini sürdürmek amacıyla adımlar attık. Dijital liderlik, tasarrufun artırılması ve ihracatın desteklenmesi hedeflerimize yönelik çalışmaları yoğunlaştırdık. Müşterilerimizi bu dönemde ekonomik açıdan destekledik. Bu kapsamda bireysel ve tüzel tarafta kredi ertelemeleri gerçekleştirdik ve yerli üretim yapan firmalara, KOBİ'lere ve ekonomiye katkı sağlamak üzere uygun koşullar sunan kredi paketleri hazırladık." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en iyi dijital kurumu olma hedefiyle ilerlediklerini aktaran Gökgöz, şunları kaydetti:

"Dijitalleşmeyi bütüncül olarak ele alıyor, sadece teknolojik altyapıya değil, insan kaynağına da yatırım yapıyoruz. Türkiye'nin en iyi işveren markalarından biri olma hedefiyle birçok yenilikçi ve öncü uygulamaya imza atıyoruz. 2015 yılında çalışanlarına uzaktan ve esnek çalışma modelleri sunan ilk banka olarak, yeni çalışma modelleri geliştirmek için salgın döneminden önce çalışmalarımıza başladık. ‘ING'de önce kendin, sonra ING’li olursun’ yaklaşımıyla dört yeni esnek çalışma modelini tasarladık ve Ocak 2021'den itibaren uygulamaya aldık.

Müşterilerimizin iş ve özel yaşamlarında bir adım önde olmalarını mümkün kılmak için onlara her zaman ve her yerden akıllı, kolay ve kişisel çözümler sunmaya odaklanıyoruz. Geçtiğimiz yıl bireysel ihtiyaç kredilerinin adet bazında yüzde 80'ini şube dışı kanallardan kullandırdık. Dijital kanalları kullanan toplam aktif müşteriler içindeki mobil bankacılık müşteri payımız yüzde 98'e ulaştı. Veri bilimi ve yapay zeka yatırımlarımıza devam ettik. Yazışmalı bankacılık asistanımız INGo ile 2020 yılında 6,5 milyon tekil mesaj aldık. Dijitalleşme adına yaptığımız bütün bu çalışmalar müşteri memnuniyeti olarak karşılık buldu. Türkiye'de müşteri deneyimi alanında yapılan bağımsız bir araştırmada bankacılık kategorisinde ilk sırada yer aldık."


- Cebimde POS'ta temassız işlem limiti kaldırıldı


Verilen bilgiye göre, cep telefonlarını temassız POS cihazına dönüştüren "Cebimde POS" ürününü geçen yıl işletme sahiplerinin kullanımına sunan ING Türkiye, 2020'de Cebimde POS'ta temassız kartlarla yapılan işlemlerdeki limitleri kaldırdı. Cebimde POS kullanan işletmeler, sadece 250 TL'ye kadar olan işlemleri değil, artık 250 TL üzeri işlemleri de temassız olarak alabiliyor.

ING Türkiye, salgının olumsuz toplumsal etkilerini sınırlandırmaya yönelik Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile iş birliğine imza attı ve TOG'a 1,5 milyon TL bağışlayarak bir burs fonu oluşturdu. Çalışanların bağışları ile dışarıdan gelen bağışları iki katına çıkararak fonun 1.7 milyon TL büyüklüğe ulaşmasını sağladı. ING Türkiye ayrıca Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 milyon TL bağışladı.

ING Türkiye, dijitalleşmede liderlik stratejisine paralel olarak toplumsal yatırımlarını da öğretmenlere yönelik bir projeyle hızlandırdı ve Habitat Derneği, ODTÜ iş birliği ve İLKSAN desteğiyle Dijital Öğretmenler projesini hayata geçirdi. 1.000 öğretmenle ilk fazı tamamlanan proje ile öğretmenlerin dijitalleşen dünyaya adım atması, yüz yüze ve uzaktan eğitimde yararlanabilecekleri dijital okuryazarlık becerileri edinmeleri ve Türkiye'nin dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ