Halkbank'tan ilk çeyrekte 825 milyon TL net kar

- Bankanın toplam mevduatı ilk çeyrekte yüzde 9,9 artışla 327,2 milyar TL olurken, ilk çeyrekte 825 milyon TL net kar elde etti - Halkbank, ilk çeyrek sonunda toplam kredilerini 2019 yıl sonuna göre yüzde 10,6 artışla 441,5 milyar TL'ye taş?

Ekonomi 14.05.2020 19:38:40 0
Halkbank
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.05.2020 19:38

İSTANBUL (AA) - Halkbank,yılın ilk çeyreğinde 825 milyon TL net kar elde etti

Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre, banka, mart sonu itibarıyla aktif büyüklüğünü, 2019 yıl sonuna göre yüzde 7,5 artırarak 491,2 milyar TL’ye taşıdı.

Nakdi kredilerinde aynı dönemde yüzde 12,5 artış sağlayan Halkbank, toplam kredilerini yüzde 10,6 artışla 441,5 milyar TL'ye yükseltti. Esnaf, sanatkar ve KOBİ’lere özel çözümler üretmeyi sürdüren Halkbank’ın KOBİ Bankacılığı alanındaki pazar payı yüzde 19,4 olarak gerçekleşti.

Bankanın toplam mevduatı ilk çeyrekte yüzde 9,9 artışla 327,2 milyar TL olurken, ilk çeyrekte 825 milyon TL net kar elde etti.

Halkbank, uygulamaya alınan ekonomik tedbirlerin etkisiyle yeni yıla pozitif göstergelerle başlayan Türkiye ekonomisine desteğini ilk çeyrekte de sürdürdü.

İmalatçı firmaların yeni yatırımlarını teşvik etmek ve mevcut işletme giderlerini uygun koşullarda finanse etmek üzere hayata geçen uygulamalarla banka; ilk çeyrek sonunda toplam kredilerini 2019 yılsonuna göre yüzde 10,6 artışla 441,5 milyar TL'ye taşıdı.

Halkbank'ın firmaların istihdam artışının desteklenmesi amacıyla sunduğu İstihdam Odaklı İşletme Kredisi kapsamında kredi bakiyesi 12,1 milyar TL olarak gerçekleşti. İstihdama katkı ve döviz gelir potansiyeli yüksek sektörlerin desteklenmesi hedefiyle oluşturulan İVME Finansman Paketi'nde ise toplam kredi bakiyesi 11,8 milyar TL’ye ulaştı.

Halkbank yılın ilk üç ayında bireysel müşterilerine yönelik özel çalışmalar da yürüttü. Banka bireysel müşterilerine uygun çözümler sunan ürünleriyle ihtiyaç kredisi bakiyesini 19,8 milyar TL’ye, konut kredisi bakiyesini ise 30,7 milyar TL’ye yükseltti.


- "İmalat sanayiini desteklemeye kararlılıkla devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye’nin yeni yıla mali anlamda pozitif göstergelerle başladığını belirterek, “Bankamız bu yılın başında hedeflerini belirlerken istihdama ve ihracata odaklanmıştır, firmaları özellikle bu yönde teşvik edecek ürünlere öncelik vermiştir." ifadesini kullandı.

İleri, verimli, milli endüstri anlayışıyla bu dönemde yerli malı kullanımını özendirmeye ve katma değerli ürün imalatını artırmaya özel önem verdiklerini aktaran Arslan, “Son dönemde yaşananlar, tüm dünyaya yerli sanayilerin önemini bir kez daha göstermiştir. Ülkemizin bu yönde girişimlerine çok önce başlamasıyla yerli firmalarımızın artan üretim gücü, hepimizi gururlandıran bir tablo ortaya koymuştur. KOBİ Bankacılığı alanında öncülüğünü sürdüren Halkbank, Üreten Türkiye’nin Bankası olma misyonuyla imalat sanayiini desteklemeye kararlılıkla devam edecektir." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin koronavirüs salgınına karşı tüm dünyanın örnek aldığı bir mücadele ortaya koyduğunu ve Halkbank'ın her zaman olduğu gibi, imkanlarını müşterilerine destek vermek için seferber ettiğini belirten Osman Arslan, “Sağlık sistemimiz gibi kamu bankalarımız da salgına karşı mücadelede başarılı bir sınav vermiştir. Tüm personelimizin fedakarlıkla çalıştığı bu dönemde, kurumlarımız aracılığıyla sunulan yeni ürün ve uygulamalar ekonomik istikrarın korunmasına büyük katkı sağlamıştır." ifadelerini kullandı.


- Borç öteleme imkanından 700 binin üzerinde müşteri yararlandı

Verilen bilgiye göre, Halkbank, nisan ve mayıs aylarında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonundaki Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında farklı ürün ve uygulamaları hayata geçirdi. Esnaf Destek Paketi, Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi Paketi, İşe Devam Kredi Desteği - Can Suyu İşletme Kredisi ve İşe Devam Desteği - Küçük İşletme Can Suyu Kredisi gibi ürünler ile Banka 1,6 milyon müşterisine 56,7 milyar TL kredi kullandırdı.

Paraf Esnaf Kart/KOBİ Kart müşteri sayısı ise 700 bine yükseldi. Müşterilerinin acil ihtiyaçlarını öncelik kabul ederek, salgın sürecinde kredi borçlarını öteleme imkanı sunan Halkbank'ın borç öteleme imkanından 215 bin bireysel müşterinin yanı sıra 487 bin işletme olmak üzere toplam 700 binin üzerinde müşteri yararlandı. Bunun sonucunda ötelenen borç geri ödemesi 22,5 milyar TL’ye ulaştı. Halkbank’ın Finans Grubu adına Milli Dayanışma Kampanyası’na gerçekleştirdiği bağış miktarı da 56 milyon TL olarak gerçekleşti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ