Güleç’ten yapılandırma uyarısı

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Fatih Güleç, vergi borçlarının yapılandırılmasında vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlandığını ifade ederek, 31 Ağustos’a kadar yapılandırmalarını tamamlamaları gerektiğini söyledi.

Ekonomi 4.08.2021 17:40:42 0
Güleç’ten yapılandırma uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.08.2021 17:40

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Fatih Güleç, vergi borçlarının yapılandırılmasında vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlandığını ifade ederek, 31 Ağustos’a kadar yapılandırmalarını tamamlamaları gerektiğini söyledi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Fatih Güleç, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret ederek, burada yeni çıkarılan kanunla ilgili bilgiler verdi. Malatya Vergi Dairesi Başkanı Fatih Güleç, MGTC ziyaretinde koronavirüs tedbirlerine uymayanlar hakkında kesilen idari para cezalarının yapılandırma kapmasına girmediğini söyledi. Güleç, 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan 7326 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 31 Aralık 2021 tarihine kadar yürürlükte olacağını ve söz konusu kanunun vergi borçlarının yapılandırılmasında vatandaşa büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade etti.

“31 Ağustos’a kadar yapılandırmaların tamamlanması gerekir"

Vatandaşları borçların yapılandırması noktasında uyaran Güleç, “Kesinleşmiş alacakların borçlarda faiz indirimi söz konusu. Dolayısıyla vatandaşlarımızın bu kanunlarda azami derecede faydalanmalarında yarar var. Cemiyetimiz aracılığıyla vatandaşlarımızı bunu birinci ağızdan duyurmak istiyoruz. Borcu kesinleşmiş olan mükelleflerimizin 31 Ağustos’a kadar yapılandırmalarını tamamlamaları gerekir” şeklinde konuştu.

Verginin vatandaşlık görevi olduğun belirten MGTC Başkan Yardımcısı Mikail Pelit, “ Pandemiden kaynaklı olarak bir takım sıkıntılar var biliyoruz. Ancak bir diğer bildiğimiz şey ise vergi toplamayan toplumlar hiçbir şey yapamazlar. Vatandaşla vergi dairesi arasında bir köprünün olması lazım. Hükümet tarafından yeni yapılandırma yapıldı. Vergilerin ödenmesinde bu yapılandırma vesile olacaktır” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ