Göçerlerin Ardahan’a alınmaması kararına destek

Göçerlerin Ardahan'a Alınmaması Kararına Destek. (olgun Yıldız/ardahan-iha)

Ekonomi 2.07.2019 10:03:00 0
Göçerlerin Ardahan’a alınmaması kararına destek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.07.2019 10:03

Ardahan Valiliği tarafından göçerlere yönelik, kontrolsüz hayvan göçü veya aşırı otlatma ile zarar gören meraların korunup öncelikle yöre halkına tahsis edilmesi yönündeki karara Genç Parti Ardahan İl Başkanlığından destek geldi.

Genç Parti Ardahan İl Başkanı Cihan Çoban ve partililer, Ardahan Valiliği tarafından alınan meralarla ilgili karara destek amacıyla Ardahan-Kars kara yolu Çamlıçatak köyü arazisinde bulunan meralarda bir araya geldi.

Çoban, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, konuyla ilgili alınmış olan kararın Ardahan’ın öncelikli geçim kaynağı olan hayvancılığın geleceği için büyük önem taşıdığını söyledi.

Uygulama sonucunda meralardaki verimin büyük ölçüde arttığını söyleyen Çoban, "Meralarımızın korunması konusunda valiliğin aldığı kararı, Genç Parti olarak sonuna kadar destekliyoruz. Bu vesileyle bölgenin hayvancılığının önemi bir kez daha Gün yüzüne çıktığına inanıyoruz. Biz de parti olarak ilimizin hayvancılığı ve ekonomisinin gelişmesi için çalışıyoruz. Hayvancılık ilimiz için çok önemli olduğunu görüyoruz. Valimiz Sayın Mustafa Masatlı’nın aldığı bu kararın ilimiz için faydasını gözlemlemekteyiz. İlimize gelen göçer hayvanlar bulunduğu mera alanlarına adaptasyon sorunu çekmekte. Ve bu vesile ile salgın hastalıkları bulaştırmaktadır. Göçerlerin ilimizde gelmesiyle ilimizde hayvancılık yapanlar arasında zaman zaman kavgaların olduğunu görüyoruz. Bu kararla olumsuzlukların önüne geçilmiş olduğunu görüyoruz. Ekonomik açıdan da bu karar çiftçimize fayda sağlamaktadır ve coğrafi iklim koşulları nedeniyle yaz mevsiminin kısa sürmesi, kış mevsiminin ise uzunca bir süre olması nedeniyle hayvanların kışlık ot ihtiyaçlarını çevre illerden almış olduğu saman ve otlardan karşılamaktadır. Yaz ayları olmasına rağmen saman’ın tonu 800 lira ve Ardahan’da hayvancılıkla uğraşanların sayısı yüzde 75 ve toplamda bu kararla birlikte çiftçinin kasasına yaklaşık 100 milyon lira girmiş olacak. Dolayısıyla bizler buna tam destek veriyoruz." Şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ