Galataport kruvaziyer turist sayısını 20 binden 1,5 milyona çıkaracak

İlk geminin Nisan 2020'de yanaşacağı Galataport İstanbul'un, şehrin 20 bine kadar gerileyen kruvaziyer turist sayısını eski günlerinden daha ihtişamlı hale getirerek.

Ekonomi 17.11.2019 12:02:34 0
Galataport kruvaziyer turist sayısını 20 binden 1,5 milyona çıkaracak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.11.2019 12:02

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyoğlu ve İstanbul'u kruvaziyer turistle buluşturacak, bu sektöre tekrar canlılık sağlayacak Galataport İstanbul'a ilk geminin Nisan 2020'de yanaşmasının beklendiğini bildirdi.

Galataport İstanbul'un, 1,7 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirildiğini ve Karaköy sahil şeridine 200 yıl sonra erişim imkanı vereceğini ifade eden Hışım, projenin önemli sayıda yerli ve yabancı turist çekeceğini vurguladı.

Hışım, projenin yılda 7 milyonu yabancı olmak üzere 25 milyon ziyaretçiyi ağırlayacağını belirterek, Galataport İstanbul'un kültürel ve sanatsal açıdan barındırdığı imkanlara işaret etti.

Projenin şehrin simgelerinden olacağını vurgulayan Hışım, Galataport İstanbul'un açılması sonrası İstanbul ve Beyoğlu'nun kruvaziyer turizmdeki çehresinin tamamen değişeceğini söyledi.

"Sektörle ilgili tüm paydaşlar Galataport İstanbul'un açılmasını bekliyor"

Nizam Hışım, İstanbul'un kruvaziyer turistte zirveyi 2014'te gördüğünü, 2014'te sadece Karaköy Limanı'ndan ağırlanan günübirlik ziyaretçi sayısının 444 bini aştığını belirterek, bu sayının 2015'te 387 bine gerilediğini, Karaköy Limanı'nın kapanmasıyla sonraki yıllarda sayının giderek düştüğünü bildirdi.

Türkiye genelinde son yıllarda kruvaziyer turizmin tekrar canlandığını ifade eden Hışım, şunları kaydetti:

"İstanbul'da da tekrar canlanma olsa da araştırmalara göre şehre gelen kruvaziyer turist sayısının bu yıl 20 binde kalacağı görülüyor. Sektörle ilgili tüm paydaşlar Galataport İstanbul'un açılmasını bekliyor. İlk geminin Nisan 2020'de yanaşacağı Galataport İstanbul'un, şehrin 20 bine kadar gerileyen kruvaziyer turist sayısını eski günlerinden daha ihtişamlı hale getirerek 1,5 milyona ulaştırması bekleniyor. Bu, önümüzdeki yıl olmasa da ertesi yıl gerçekleşecektir."

"Hem İstanbul hem de Beyoğlu kazanacak"

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hışım, Türkiye'nin ve İstanbul'un, kruvaziyer turizm için çok önemli bir rota olduğuna işaret ederek, İstanbul'un olduğu bir rotanın turistleri daha fazla cezbettiğini söyledi.

Proje sayesinde şehre gelen turistlerin ilk ayak basacağı yerin Beyoğlu olacağını belirten Hışım, "Çoğunluğu ABD'li ve Avrupalı bu turistlerin büyük kısmı Taksim, İstiklal Caddesi, Karaköy, Galata ve Beyoğlu'nda vakit geçirecek." dedi.

Bu turistlerin Beyoğlu'na adeta çıkarma yapacağını, buralarda yiyip-içip alışveriş yapacağını anlatan Hışım, kruvaziyer ziyaretçiler sayesinde hem İstanbul'un hem de Beyoğlu'nun kazanacağını söyledi.

Beyoğlu'nun, her türlü alışverişe imkan sağlayan İstiklal Caddesi ile turistlerin uğrak noktası olacağını vurgulayan Hışım, ilçedeki esnafın da önemli kazanç sağlayacağını, bölge ekonomisine canlılık geleceğini kaydetti.

Hışım, Beyoğlu'nun 40 bini aşan yatakla İstanbul'un bu alanda en yüksek kapasitesine sahip ilçesi olduğunu belirterek, bölgenin; binlerce yıllık tarihiyle farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, yüzyıllardır yerli ve yabancıların, sanatın, tarihin, kültürün buluşma noktası olduğunu aktardı.

Muhabir: Uğur Aslanhan

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ