Fuzul Grup, 2021'de de yatırımlarını sürdürecek

- Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal: - 'Fuzul Grup'un 2020 cirosu önceki yıla göre yüzde 30 arttı. Salgın sürecinde dahi ara vermediğimiz yatırım ve çalışmaları 2021'de de sürdüreceğiz' - 'Genel konut satışlarında, fai

Ekonomi 1.02.2021 11:11:01 0
Fuzul Grup, 2021
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.02.2021 11:11

İSTANBUL (AA) - UĞUR ASLANHAN - Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, 2020'de grubun cirosunun önceki yıla göre yüzde 30 arttığını belirterek, salgın sürecinde dahi ara vermedikleri yatırımları ve çalışmalarını 2021 boyunca da sürdüreceklerini bildirdi.

Akbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle 2020'nin, tüm dünyada zorlu geçtiğini ve bu mücadelenin devam ettiğini, normalleşmeyle birlikte atılan adımlar ve başlatılan kampanyaların gayrimenkul ve otomotiv sektörü ile ekonomiye çok olumlu katkı sağladığını kaydetti.

Konut satışında yaklaşık 1,5 milyon adetle tüm zamanların rekorunun kırıldığını anımsatan Akbal, "Küresel krize rağmen bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin bu süreci iyi yönettiğini, sektörel anlamda da emeklerimizin karşılığını aldığımızı söyleyebilirim." dedi.

Akbal, bu durumun 2021'e daha umutla bakmalarını sağladığını ifade ederek, bu mücadeleyi hep birlikte, dayanışma içerisinde kazanacaklarına inandıklarını, ülke ekonomisinin 2020'nin ikinci yarısında yakaladığı ivmeyi artıracağını söyledi.

Fuzul Grup'un 2020 cirosunun önceki yıla göre yüzde 30 arttığını belirten Akbal, konut satışlarında yabancının payının yüzde 21,7, yerlinin ise 78,3 olduğunu bildirdi. Akbal, salgın sürecinde dahi ara vermedikleri yatırım ve çalışmaları 2021'de sürdüreceklerini kaydetti.


- "Tüm şirketlerimizle aynı motivasyonla çalışmaya devam edeceğiz"


Mahmut Akbal, İstanbul Başakşehir projelerinin dördüncü etabı olan "Air Başakşehir"i satışa çıkardıklarını ifade ederek, FuzulEv tarafında, bir yandan şube ağını genişletmeye devam ederken diğer yandan da çekilişlerle insanların ev hayalini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yabancıya konut satışında Nevita olarak kurdukları ağın, geliştirdikleri network sayesinde Türkiye'ye "doğrudan" yatırım sağlamaya devam ettiğini aktaran Akbal, 2021 yılında grup çatısı altındaki tüm şirketlerle çalışmalarına aynı motivasyonla devam edeceklerini belirtti.

Türkiye'nin potansiyelinin farkında olduklarını ve 2021 için yatırım planlarını bu farkındalıkla yönetmeye devam ettiklerini kaydeden Akbal, ülke ve vatandaşa katma değer sağlayacak çalışmaları önceliklendirdiklerini anlattı.


- "Faizlerin düşmesi sektöre eski hareketliliği tekrar kazandıracak"


Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Akbal, insanların konut alımında önlerindeki en büyük engelin yüksek fiyat ve yüksek faiz olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"FuzulEv'in bu konudaki çalışmaları devam ediyor. Türkiye'de orta ve alt gelir grubundaki insanları faizsiz, peşinatsız, kredisiz (FPK) sistemiyle ev sahibi yapıyoruz. FPK sistemine dahil olan vatandaşımız, her ay zorlanmadan kira öder gibi ödemelerini yaparak banka kredisi ve faizinin yarattığı yüklerle uğraşmadan, tasarruf ederek, en maliyetsiz ve güç birliği içeren modelle ev sahibi oluyor."

Akbal, genel konut satışlarında ise faizlerin tekrar aşağılara gelmesi halinde eski hareketliliğin yeniden yakalanabileceğini, salgının daha fazla uzamamasının da bu hareketliliğe önemli katkı sunacağını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ