Encazip.com: 25 milyon serbest tüketici elektriği daha ucuza kullanabilecek

ANKARA (AA) - Elektrik tedarikçileri karşılaştırma sitesi Encazip.com, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) serbest tüketici limitlerini düşürülmesinin ardından 25 milyon serbest tüketicinin elektriği daha ucuza kullanabileceğini bil

Ekonomi 20.01.2021 14:57:42 0
Encazip.com: 25 milyon serbest tüketici elektriği daha ucuza kullanabilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.01.2021 14:57

ANKARA (AA) - Elektrik tedarikçileri karşılaştırma sitesi Encazip.com, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) serbest tüketici limitlerini düşürülmesinin ardından 25 milyon serbest tüketicinin elektriği daha ucuza kullanabileceğini bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, EPDK 2003'ten beri kademeli olarak düşürülen serbest tüketici limitlerini 2021 için 1200 kilovatsaat (kWh) olarak belirledi ve böylece 25 milyonun üzerinde tüketici tedarikçi değiştirme özgürlüğünü elde etmiş oldu.

Bu kararla birlikte aylık 75 lira ve üzerinde elektrik tüketimi yapan tüketiciler, var olan elektrik tedarikçisini değiştirerek daha ucuza ve daha cazip koşullarla elektrik kullanma hakkına kavuştu.

Bu kapsamda, elektrik şirketi değiştirmek isteyenlerin uygun bir tedarik şirketi bularak internet üzerinden ya da çağrı merkezlerinden sözleşme yapmaları yeterli olacak.

Şirket, açıklamada, EPDK'nin "Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği"ndeki bazı değişiklikleri görüşe açmasının ardından değişikliklerin kısa süre içerisinde Resmi Gazete'de yayınlanmasının beklendiğini ifade ederek, mesafeli sözleşmelerin bu değişikliklerle daha açık bir şekilde teşvik edildiğini ve yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile tüketicilerin de yeni haklardan faydalanabileceğini belirtti.

Encazip.com verilerine göre, şimdiye kadar 1 milyondan fazla serbest tüketici tedarikçi değiştirmesine rağmen geçmiş yıllarda bu sayı 5 milyona kadar ulaşmıştı. 2021'de özellikle ev tüketicilerinin de tedarikçi değiştirmeye başlamasıyla birlikte geçmişteki bu rakama yıl sonuna kadar yeniden ulaşılması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Encazip.com'un kurucusu Çağada Kırım, 2020'de elektrik tedarikçisi değiştiren tüketicilerin, ortalama yüzde 17 tasarruf sağladığını şimdi ise bu oranın yüzde 32'ye kadar ulaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Elektrik şirketi değişikliği yapmak aslında çok önceden beri mümkündü. Ancak prosedürün zorluğu tüketicilerin tasarrufa, tedarikçilerin de tüketicilere ulaşmasının önünde çok ciddi bir bariyerdi. Bu yüzden de 2003'den beri piyasa yeteri kadar açılamamış ve istenilen rekabet seviyesine ulaşılamamıştı. EPDK yaptığı güncellemelerle zaten bu engeli kaldırmıştı. Son yapılan güncelleme ile bu çok daha net bir şekilde ifade edilmiş ve piyasanın rekabetçi olması için önemli bir teşvik sağlanmış oldu. Bu güncellemenin bu ay içinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Böylece tedarikçi değiştirmek özellikle de 2021'de tüketicilerin en önemli tasarruf gündemlerinden biri olacak. Elektrik şirketi değiştiren serbest tüketicilerin elektrik enerjisinin kalitesi değişmeden, daha ucuz elektrik kullanılabilecek ve farklı tedarikçilerin sunduğu farklı hizmetlerden de faydalanılabilecek."





























Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ