Emlak Katılım, 5 milyar TL'lik yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı

- Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar: - 'Nisan 2020'den bu yana 2 milyar 100 milyon TL tutarında 12 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirdik. Halihazırda ise yaklaşık 1 milyar 900 milyon TL'lik bir sukuk bakiyesi dolaşımda bulu

Ekonomi 28.09.2020 12:30:08 0
Emlak Katılım, 5 milyar TL
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.09.2020 12:30

İSTANBUL (AA) - Emlak Katılım, 5 milyar TL'lik yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Emlak Katılım, kaynak çeşitliliği anlamında önemli bir fon toplama aracı olan kira sertifikası (sukuk) ihracına devam ediyor.

Bu konuda beklentinin üzerinde taleple karşılaşan Emlak Katılım, bankanın büyümesine ve artan şube ağına paralel SPK'dan 17 Eylül 2020'de 5 milyar TL'lik yeni ihraç tavanı onayı aldı.

Emlak Katılım, şimdiye kadar 2 milyar 100 milyon TL tutarında 12 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, kira sertifikası ihracının katılım bankaları açısından çok önemli bir fon toplama aracı olduğunu ve kira sertifikası ihraçlarına hız kesmeden devam edeceklerini bildirdi.

Emlak Katılım olarak bu yöntemle kazandıkları fonla reel ekonomiye, dolayısıyla ülke ekonomisine destek vermeye devam edeceklerini aktaran Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bankamızın büyümesine ve artan şube ağımıza paralel kira sertifikası ihraçlarına ağırlık vermeye devam edeceğiz. Bu minvalde yurt içinde 5 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tahsisli ve nitelikli yatırımcılara satılmak üzere yapılacak kira sertifikası ihraçlarımız için SPK'dan 17 Eylül 2020'de 5 milyar TL'lik yeni ihraç tavanı onayımızı aldık. Nisan 2020'den bu yana 2 milyar 100 milyon TL tutarında 12 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirdik. Halihazırda ise yaklaşık 1 milyar 900 milyon TL'lik bir sukuk bakiyesi dolaşımda bulunmaktadır. Piyasaya nazaran daha uzun vadeli olarak gerçekleştirdiğimiz kira sertifikası ihraçlarımıza gelen yoğun talepten memnuniyet duyuyoruz.

Bankamızın 24 Haziran 2020'de, 369 gün vadeli ve 4 dönemsel kira ödemeli olarak ihraç ettiği kira sertifikası Türkiye'nin ilk getirisi katılma havuzuna referanslı sukuk ihracı olarak kayıtlara geçti. Planlanan tutarın 2 katından fazla bir taleple karşılaştığımız kira sertifikası ihracı ile Bankamıza sukuk yoluyla uzun vadeli fon temin etmemizin yanı sıra getiri oranının belirlenmesinde faizsiz bir gösterge olan 1 aylık katılma havuzumuzun getirisini baz alarak sektörde de bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Halihazırda Bankamızın yüzde 100 bağlı ortaklığı olan iki adet varlık kiralama şirketi bulunuyor. Şirketlerden bir tanesi Bankamızın sukuk ihraçlarını gerçekleştirmek üzere kurulurken, diğer varlık kiralama şirketi de üçüncü taraf kurumsal şirketlerin kira sertifikası ihraçları için faaliyet göstermeyi hedefliyor. Önümüzdeki aylarda farklı kira sertifikası yapılarında üçüncü taraf kurumsal firmaların kira sertifikası ihraçlarına aracılık ederek faizsiz sermaye piyasalarının gelişmesine ve büyümesine destek vermeye devam edeceğiz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ