Elazığ "Tasarım ve İnovasyon Merkezi" firmaların çözüm merkezi olacak

3,4 Ve 5 Eksen Cnc Makinelerinin Bulunduğu Merkezde, Üretici, Girişimci Ve İlgili Kurumlara Hizmet Vermesi Hedeflenen Merkezde, Hassas Makine Parçaları İmalati, Ölçüm, Test, Analiz Laboratuvarları, Tersine Mühendislik Ve Ar-ge Çözümleri Y

Ekonomi 27.02.2020 14:02:16 0
Elazığ "Tasarım ve İnovasyon Merkezi" firmaların çözüm merkezi olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.02.2020 14:02

Türkiye’de tek çatı altında uygulamalı tasarım yetkinlik merkezi ve model fabrika özelliği ile Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan " Tasarım ve İnovasyon Merkezi" model üretimine başladı.

Tek çatı altında Türkiye’de ilk defa Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Tasarım ve İnovasyon Merkezi çalışmalara başladı. 3,4 ve 5 eksen CNC makinelerinin bulunduğu merkezde, üretici, girişimci ve ilgili kurumlara hizmet vermesi hedeflenen merkezde, hassas makine parçaları imalatı, ölçüm, test, analiz laboratuvarları, tersine mühendislik ve Ar-Ge çözümleri yapıldığı aktarıldı.Merkezi ziyaret eden Vali Çetin Oktay Kaldırım’da incelemelerde bulunup, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Valilik öncülüğünde Elazığ Organize Sanayi Bölgesi ve Fırat Kalkınma Ajansıyla birlikte ortak bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım," Tasarım ve İnovasyon Merkezinde 3 eksen, 4 eksen ve 5 eksen CNC makineleri bulunmaktadır. Tesisin kurulmasında ki en büyük amaç sanayicilerin tasarım, Ar-Ge ve inovasyon konusunda ki eksikliklerini tamamlamaktır. Ayrıca burada ki CNC makineleri ile çeşitli üretici, girişimci ve ilgili kurum ve kuruluşlara da hizmet vermek hedeflenmektedir” dedi.

Merkezin kentin endüstriyel üretiminin gelişimine etkin biçimde teknolojik katkı sağlayacak mekanizmalar geliştireceğine dikkat çeken Vali Kaldırım, “Merkezimizde Endüstriyel üretimde ortak kullanıma yönelik, eğitim, mesleki belgelendirme, prototip kalıp tasarım, savunma sanayi hassas makine parçaları imalatı, ölçüm test analiz laboratuvarları, tersine mühendislik ve Ar-Ge çözümleri yapılmaktadır. OSB’lerde firmaların teknoloji kullanımını destekleyecek bir yapının OSB bünyesinde oluşturulması, OSB’lerde firmaların teknoloji kullanımını destekleyici olmak amacıyla, uzmanlaşmış yeni arayüz yapılarının uluslararası boyutta kurulacak yenilikçi işbirlikler ile firmaların teknolojik atılım yapması noktasında çözüm merkezi olacaktır”ifadelerini kullandı.

Merkezde bulunan 3D yazıcılar marifetiyle gençlerin tasarımlarını prototip olarak üretip, kuracakları kuluçka merkeziyle bu prototipleri geliştirecekleri de değinen Kaldırım,"Fabrika kurup seri üretime geçmek için bize gelip OSB’de bizden yer isteyecekler. Ekonomi ve istihdam yönüyle Tasarım ve İnovasyon Merkezimiz, ilimize bugün hedeflediğimiz katma değerin çok üstünde ekonomik katkılar sağlayacaktır. Bu tür merkez ve altyapılarla ilimiz önemli bir yatırım ve cazibe merkezi haline gelecek, nitelikli göç alan bir şehre dönüşecektir”diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ