e-Devlet'te bir yılda iş dünyasına 300'den, vatandaşa yönelik 500'den fazla hizmet açıldı ya da güncellendi

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, '5 binden fazla hizmetin yer aldığı e-Devlet Kapısı'nda öncelikli hedefimiz, salgın sürecinde teması minimuma indirmek.' dedi.

Ekonomi 17.03.2021 13:21:38 0
e-Devlet
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.03.2021 13:21

ANKARA(AA) - Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Türkiye'nin dijital yüzü e-Devlet Kapısı'nda son bir yılda iş dünyasına 300'den, vatandaşa yönelik de 500'den fazla hizmetin açıldığını ya da güncellendiğini belirterek, "5 binden fazla hizmetin yer aldığı e-Devlet Kapısı'nda öncelikli hedefimiz, salgın sürecinde teması minimuma indirmek." dedi.

Koç, AA muhabirine, e-Devlet'te sunulan yeni hizmetlere ve güncelleme çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde sundukları hizmetlerle güvenli, kolay ve hızlı işleyişin hedeflendiğini ifade eden Koç, "e-Devlet Kapısı'nda bir yılda iş dünyasına yönelik 300'den fazla, vatandaşa yönelik olarak ise 500'ü aşkın hizmeti açtık ya da güncelledik. Türkiye'nin dijital yüzü e-Devlet Kapısı'na yeni hizmetleri eklemeye de devam ediyoruz." diye konuştu.

5 hizmet kullanılmaya başlandı

Kovid-19 salgını şartlarında sundukları hizmetlerin büyük önem taşıdığına dikkati çeken Koç, şu değerlendirmede bulundu:

"5 binden fazla hizmetin yer aldığı e-Devlet Kapısı'nda öncelikli hedefimiz, salgın sürecinde teması minimuma indirmek. Özellikle bu dönem yeni açtığımız ve güncellediğimiz hizmetlerle vatandaşımızın hayatına dokunuyoruz. Dün itibarıyla 5 yeni hizmet daha kullanıma açıldı. Vatandaşlarımız, bu dönemde kurum ve kuruluşlara gitmeden, kullanmış oldukları tıbbi malzeme ve işitme cihazlarına ait bilgilerin sorgulanması ve takibini e-Devlet Kapısı üzerinden kolay, hızlı ve güvenli şekilde yapılabilecek. Yeni hizmetler için de çalışmalarımız sürüyor."

Koç, farklı alanlarda sundukları hizmetlerin hayatı kolaylaştırdığını vurgulayarak, sağlık sistemine yönelik çalışmaların da bunlar arasında yer aldığını bildirdi.

Dün itibarıyla sunulan 5 yeni hizmetin önemine değinen Koç, şunları kaydetti:

"Artık sigortalı vatandaşlarımızın kullanmış oldukları tıbbi malzeme ve işitme cihazlarına ait bilgilerin sorgulanması ve takibi e-Devlet Kapısı üzerinden kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabiliyor. Vatandaşlarımız artık almış oldukları medikal malzemeleri sorgulayabiliyor, kullanımı devam eden henüz bitmemiş medikal malzemeleri öğrenebiliyor, medikal reçetelerine ulaşabiliyor ve rapor bilgilerini görebiliyor. 4A ve 4B'li çalışanlarımız ise diğer statülerdeki SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı hizmetlerinin birleştirme taleplerini, e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor."

Ali Taha Koç, açılan 5 yeni hizmete e-Devlet Kapısı'nda "Medikal Malzeme Sorgulama", "Medikal Reçete Bilgileri Sorgulama", "Rapor Bilgisi Sorgulama", "4/1-(a)-(b) ve 506 SK GM 20'nci madde sandığı çalışanların hizmet birleştirmesi" ve "İşyeri Kaydı/Borcu Yoktur Belgesi Sorgulama" başlıklarıyla ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ